La resident invencible

La neerlandesa Annemiek van Vleuten, que viu i entrena a Andorra, s'ha imposat a totes les grans proves de la temporada ciclista

Comentaris

La ciclista neerlandesa Annemiek van Vleuten, que viu i entrena a Andorra, ho ha guanyat tot aquesta temporada que va tancar el mes passat emb el primer lloc als Campionats del Món de ruta. Tot i les lesions que ha patit a la seva carrera, s'ha convertit en invencible.

 

La corredora, que arrossegava una lesió al colze després de caure en la prova de relleus mixtos, també es va imposar a la prova individual dels Mundials de ciclisme a Austràlia, sumant aquesta victòria als ja aconseguits al GiroTour Vuelta, convertint-se en la gran dominadora del d'una temporada 2022 per a la història.

Després de la cursa, va arribat el moment curiós. La neerlandesa duia els mitjons a una alçada superior a la permesa per la Unió Ciclista Internacional (UCI), i això li va suposar una sanció de 200 francs suïssos (205 euros). El reglament de l'UCI és molt clar sobre l'equipació dels ciclistes i Van Vleuten portava els mitjons una mica més amunt del permès

La trajectòria de Van Vleuten és força curiosa. Llicenciada en en ciències animals a a la Universitat de Wageningen, especialitzant-se en zoonosi i enjepidemiologia on va obtenir un màster el 2007 en aquesta darrera matèria.  Després de deixar la natació per ser un esport que considerava massa monòton va començar amb el ciclisme ja que a causa d'una lesió al genoll jugant al futbol no podia provar en cap altre disciplina. Va passar per diversos equips i el 2010 va passar a ser professional. Tot i els seus problemes amb i tres operacions va començar a sumar triomfs.

El 2016 va ser hospitalitzada amb tres fractures lumbars i una commoció cerebral greu

L'any 2016 als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro va patir una caiguda quan ocupava el primer lloc de la cursa, i va ser hospitalitzada amb tres fractures lumbars i una commoció cerebral greu. Des d'aleshores el seu palmarès no ha parat d'augmentar. L'any 2018 va assolir 13 victòries i enguany tél la primera posició del rànquing de l'UCI, a banda del Mundial, la Liège-Bastogne-Liège, l'Omloop Het Nieuwsblad i la setmana de València.

Als seus 40 anys encara vol continuar sumant victòries com va fer a la mateixa edat la francesa Jeannie Longo tot i que la setmana passada va expressar els seus dubtes davant de la retirada, deixant oberta la porta a seguir encara alguna altra temporada més enllà del 2023. Van Vleuten forma part de l'equip espanyol Movistar. Sobre ella, la ciclista catalana Martina Moreno ha dit que "quan Van Vleuten obre gas, me l'he de mirar de lluny".

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending