Ràdio ‘okupa’ a Ransol

Agents de policia van esbotzar la porta d’un apartament pensant-se que hi havia una ocupants il·legals que van resultar ser un aparell de música que s’havia posat en marxa després d’un tall elèctric

A Ransol hi havia ocupes. N’estaven segurs alguns veïns la setmana passada. Tant que n’avisaven d’altres, que tanquessin bé les portes que s’havia sentit que hi havia algun pis al poble que estava ocupat per qui no tocava. Pànic no n’hi havia. Però un cert temor i malestar, sí que hi va ser. L’única ocupant que hi havia va resultar ser, però, un aparell de música amb ràdio incorporada. Fonts policials han tret ferro a tot plegat.

El rebombori va ser tal, però, que hi va haver residents a Ransol, residents en habitatges a tocar del pis suposadament ocupat, que van acabar alertant la policia. Sentint veus, sorolls. I sabien perfectament que allí no hi podia haver ningú. Almenys no llavors. Agents de policia es van acostar a l’immoble. Des de fora van reclamar als ocupants que deposessin la seva actitud. Que obrissin la porta.

Efectivament, de murmuri se’n sentia. De veus n’hi havia. Però de cas no en feien ni mica, els suposats ocupants. Fins al punt que els uniformats van decidir actuar per la via de la força. Esbotzada la porta i cap a dins. Ben endins. Fins a trobar la ràdio que s’havia activat després d’un tall en el fluid elèctric. Quan es va recuperar el corrent, els ‘okupes’ suposats van començar a parlar.

Ara, responsables de l’immoble, asseguren les fonts consultades, reclamen a la policia que es faci càrrec de les despeses del ‘dany’ causat. Per precipitar-se. Però de moment el cos -fonts del qual treuen importància al fet- es fa l’orni. I és que tothom donava per fet que hi havia, a Ransol, una ocupació il·legal. Ningú no comptava amb la maldat d’una ràdio. Tota la culpa, ara, sembla seva. D’ella i del tall elèctric.

I és que les fonts policials consultades han assegurat que ara per ara no s'ha detectat en cap cas cap problemàtica d'ocupació immobiliària il·legal com a tal. Una altra cosa és, sobretot durant el confinament, alguna resistència a deixar un domicili una vegada vençut el contracte escaient.

Comentaris (1)

Trending