Qüestions de “malestar”

Benazet aprofita la pregunta parlamentària sobre la situació al SAAS que li ha fet Carine Montaner per criticar la forma de fer de la consellera general no adscrita i assegurar-li que hi ha molta gent que no la comparteix

Fa temps que la relació entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera general no adscrita Carine Montaner no és pas idíl·lica. Més aviat, al contrari. Una nova mostra s’ha pogut comprovar en la sessió de control celebrada aquest dijous a la cambra. El polític ordinenc ha aprofitat una pregunta formulada per la laurediana per retreure-li la seva forma de fer els darrers mesos que, ha afirmat, provoca “malestar” entre molts ciutadans.

La guerra oberta entre Benazet i Montaner ha viscut, doncs, un nou episodi. El ministre no ha amagat un enuig que ha anat creixent els darrers temps amb la parlamentària laurediana, especialment per la seva postura vinculada a la pandèmia i el fet que, a l’entendre del titular de Salut, estigui posant en dubte la campanya de vacunació, sense oblidar la seva oposició al projecte Grífols. Tot ha saltat a compte de la pregunta que li havia formulat la consellera general.

En ella, de forma genèrica, Montaner demanava al ministre pel “malestar” existent en el si del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Havia estat formulada de forma urgent aquest dimecres. A l’hora de respondre, Benazet no s’ha estat de criticar que era “massa general” i, després, li ha llançat el dard. “Pel carrer també em trobo que molta gent m’expressa malestar per la seva actuació parlamentària”, li ha etzibat.

Montaner no ha volgut respondre aquesta referència directa. En canvi, sí que ha acceptat que havia de posar exemples concrets del “malestar” esmentat. Ho ha fet. Entre ells, la situació al servei de traumatologia o el fet que al control del Servei Urgent Medicalitzat (SUM), a les nits, únicament hi ha una persona. A la vegada, ha aprofitat per demanar si es manté la confiança en el director del SAAS, Josep Maria Piqué.

Element que Benazet ha aprofitat per llançar un altre dard. “Crec que té un desconeixement sobre el contracte del senyor Piqué. Si el sol·licita, li podem facilitar”, ha comentat. Posteriorment, ha deixat clar que, des del Govern, es té “plena confiança” en la tasca del dirigent de la parapública.

Comentaris (6)

Trending