A la piscina d’Escaldes hi plou

La combinació de la deficient o inexistent impermeabilització de l’edifici, la tempesta dels darrers dies i les obres a la plaça de la Creu Blanca faciliten filtracions ben notòries a la instal·lació esportiva

Mullar-se per baix, i per dalt. Si no és el cas, ho és perquè el carril corresponent de la piscina està tancat al públic. Però a la piscina d’Escaldes, en l’interior, hi plou. La combinació de la deficient o inexistent impermeabilització de l’edifici que acull les instal·lacions esportives, la pluja que cau de forma continuada els darrers dies i les obres que s’estan fent a la plaça de la Creu Blanca, que és igual que la part superior del recinte esportiu, faciliten unes filtracions notòries. Notables.

Unes filtracions que s’intuïen. Que es veien venir. Fins i tot, afirmen les fonts comunals consultades, que eren inevitables i que no s’aturaran fins que els treballs a la Creu Blanca estiguin finalitzats o fins el dia que, havent deixat de ploure, s’hagi assecat l'eventual cumulació d'aigua. La imatge del sostre gotejant a cor que vols, però, no ha deixat de sorprendre a més d’un i de dos dels usuaris de les instal·lacions escaldenques, que no fa pas tant que es van remodelar. S’hi va fer una actuació de primer ordre.

Les obres esmentades, les del recinte esportiu que el va canviar gairebé de dalt a baix -potser més de baix que de dalt, perquè està vist que a dalt hi ha problemes-, són herència de la darrera corporació demòcrata, del darrer mandat Trini Marín-Marc Calvet. L’actual majoria socialdemòcrata no té dubte en assenyalar aquells treballs com els causants d’aquestes filtracions. De fet, fa uns dies, per les xarxes, Calvet i l’actual consellera major escaldenca Cèlia Vendrell s’enganxaven d’allò més per si primer era l’ou, o primer era la gallina.

Manté l’actual corporació que abans de remodelar les piscines, calia impermeabilitzar l’edifici, per dir-ho així, i aixó passava per refer la plaça que hi ha just a la part superior del recinte esportiu. És a dir, el que s’està fent ara. Les fonts comunals consultades asseguren que “es van fer les obres de les piscines sense fer les obres d’impermeabilització de la plaça que hi ha al damunt, tot i que se sabia que caldria fer el que s’està fent ara”. Per tant, es considera des de l’actual majoria, va resultar tot plegat “més una obra de maquillatge que res més”.

I ara que es vol posar remei al mal, suposadament, plou. “El que ara es fa calia haver-ho fet, amb sentit comú, llavors, quan es van fer les obres de les piscines. Per tant, ara que s’està fent el que calia haver fet es dona la mala sort que plou cada dia i, per tant, amb la coberta oberta i tot plegat en obres, doncs es donen filtracions”. ¿I quan acabaran les filtracions? “Òbviament, quan acabin les obres i la plaça-aparcament estiguin acabats i en funcionament. O, mentrestant, quan deixi de ploure.” Per ara, prou, plou fora, i plou dins.

Comentaris (7)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.