El pis impossible de vendre

Fa sis anys que la família Cerqueda ofereix a possibles compradors l’habitatge principal -de 500 metres quadrats i 300 de jardí- de la Casa Malagrida, en ple passeig de Gràcia de Barcelona, sense que, per ara, s’hagi trobat qui la vulgui

Comentaris

La família Cerqueda compta al seu patrimoni amb un immoble, en teoria, d’allò més sucós. Es tracta d’un dels pisos més grans de la Casa Malagrida de Barcelona, una joia del modernisme barceloní, situada a ple passeig de Gràcia. Com s’ha dit, en teoria. Fa temps que aquest habitatge està en venda sense que, de moment, s’hagi pogut trobar un comprador.

En concret, sis anys. Al llarg d’aquest temps, i com han posat en relleu diferents mitjans catalans, el pis, de 500 metres quadrats més 300 de terrassa, s’ha ofert als principals portals immobiliaris del país veí del sud. Són dues les agències que intenten trobar un comprador per tancar una operació que, no es pot negar, per a elles reportaria una quantitat important de diners per la tasca realitzada... sempre que es vengui, és clar.

Perquè, fins ara, no hi ha hagut manera. I no es pot dir que sigui perquè la propietat en qüestió sigui poc interessant. Al contrari, és un immoble gran i es troba situat al ple rovell de l’ou de la capital catalana. Al que es coneix com la Milla d’Or. Al número 27 del passeig de Gràcia.

L’edifici és conegut com a Casa Malagrida. Es va construir entre 1905 i 1908 sota el disseny de l’arquitecte Joaquim Codina i Matalí, seguint l’encàrrec de l’empresari Manuel Malagrida. El pis de la família Cerqueda és el principal habitatge del bloc, que exteriorment té l’aparença d’un palauet.

Segons els mateixos mitjans, el problema, potser, no és tant la qualitat -innegable- del producte que s’ofereix. La dificultat es trobaria en el preu que es demana per l’immoble: 13,8 milions d’euros. Una xifra que, de moment, cap possible comprador ha estat disposat a pagar.

Comentaris (8)

Trending