“Petit, diminut, adorable territori”

El ‘youtuber’ mexicà, conegut com a ‘Luisito Comunica’, ha penjat un vídeo on fa un repàs per Andorra que té 2,4 milions de visualitzacions i on destaca que és el país on els creadors de contingut no paguen impostos

Comentaris

‘Luisito Comunica’ és un reconegut creador de contingut, especialment a Llatinoamèrica, que es dedica a viatjar pel món i mostrar-ho a tothom. Té 39,5 milions de seguidors a YouTube, la seva plataforma principal. Entre els seus múltiples recorreguts, ha fet una parada a Andorra, a aquest “petit, diminut, adorable territori”, com ell mateix el denomina. Entre les múltiples coses que explica del Principat, destaca que és el país on els ‘youtubers’ no paguen impostos. De fet, és així com comença presentant-lo.

Des d’una terrassa de la capital, ‘Luisito Comunica’ comença explicant que Andorra és el país on la gent ‘famosa’, i sobretot, futbolistes, esportistes i creadors de contingut arriben gràcies a les condicions fiscals. Al fet que no paguen impostos. Més endavant, assenyala que considera que aquestes facilitats són “a propòsit”. Una forma de fer créixer el país i atreure residents i inversors, que assenyala com a manteniment del Principat. Ho puntualitza amb el percentatge de nacionals i de residents, indicant que únicament 15.000 habitants són andorrans.

Després de tractar un estereotip, passa al següent, i es passeja per l’Avinguda Meritxell explicant totes les tipologies de botigues que hi ha. Indica que hi ha per a tot tipus de butxaques i poders adquisitius, algunes “típiques” i altres de luxe. Assenyala The Shopping Mile com a centre neuràlgic d’aquest tipus de turisme. Com a curiositat, destaca que únicament hi ha dos cinemes al país, tot i que realment sols estan en marxa els ubicats al centre comercial Illa Carlemany.

 

La problemàtica de l’habitatge, en aquest cas, no li ha sobtat a ‘Luisito Comunica’. Explica que el cost del metre quadrat està dintre dels estàndards europeus, i mostra, a tall d’exemple, pisos d’una immobiliària. La manca de taxis, d’altra banda, el sorprèn i li preocupa. Al seu parèixer, aquest pot ser un dels principals motius pels quals hi ha més vehicles que habitants al país. “Si no tens transport accessible (en cap moment parla d’autobusos), i has d’anar ràpidament d’un lloc a un altre, sols queda conduir”, assegura.

L’arquitectura, així com les diferents facilitats per als turistes, entre els quals destaca els pals per fer-se autofotos, també són un dels punts positius que assenyala. Compara les construccions amb les de ‘Jocs de Trons’, “en qualsevol moment surt un dragó d’aquí”. També parla de l’aeroport, des d’on assegura que es començaran a ampliar freqüències amb Barcelona i París. De moment, dóna l’opció d’anar a la capital catalana i agafar un cotxe. D’autobús, un cop més, ni nomenar-ho. I així finalitza un recorregut pel Principat, tot i que no surt d’Andorra la Vella. Malgrat no mostrar res de la natura del país, remarca que li agrada, que és molt bonic i molt recomanable acudir-hi.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending