Personalitats, pilotes i esport per la solidaritat

Champions for Unicef ha tornat a celebrar-se després de dos anys al Prat Gran d’Escaldes amb dos partits que han reunit noms reconeguts de tots els àmbits del país

Les grades del Prat Gran d’Escaldes han estat ben plenes aquesta tarda. El cost de cada entrada era de 5 euros, però l’espectacle que s’ha viscut ha estat impagable. Amb tot, cal no oblidar que l’objectiu de ‘Champions for Unicef’ és recaptar per als projectes que l’ONG porta a terme a diversos llocs del món. I així és com s’han nomenat els diferents equips que han disputat aquest dimecres dos partits de bàsquet que han estat, de vegades, ben professionals i, en altres, un exemple de què el que compta és la intenció i les ganes.

Feia dos anys que no es podia celebrar la convocatòria, i possiblement per això es tenia ganes. Així ho ha assenyalat el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, que ha assegurat que “és possiblement la vegada que més gent veiem a les grades, potser tenien ganes de què ens retrobéssim aquí”. I la trobada ha estat variada. Amb personalitats de tots els noms, colors i bandes. Almenys, en el primer partit, el ‘Vintage’. A l’equip que vestia la samarreta negra, anomenat ‘Vacunes’, han fet gala de la seva destresa, i de no tanta destresa, el director d’Unicef, Albert Mora, la consellera general demòcrata Berna Coma, el seleccionador nacional de futbol, Koldo Álvarez, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, entre altres. Amb samarreta blanca, i de nom Afganistan, s’ha vist al secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, al ministre d’Economia, Jordi Gallardo, a la presidenta de l’associació de dones (ADA), Mònica Codina, i als cònsols d’Escaldes, Rosa Gili i Joaquim Dolsa. A més, el conseller de la Massana, Guillem Forné ha estat l’encarregat de cantar l’himne.

Guillem Forné cantant l'himne

Gili ha remarcat que “és una iniciativa boníssima, encara que alguns fem més el ridícul que altres”. Però, de ridícul com a tal, ben poc. De destresa ja és una altra cosa, però ganes i ànims, se n’han posat. Alguns han estat ben concentrats a fer un bon joc, com la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, o el candidat per Concòrdia, Cerni Escalé. Alguns han demostrat que controlaven el joc, com el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral. D’altres s’han trobat amb punts regalats, però que han sumat al marcador, com Riva. La ministra ha assenyalat que “és la mostra de què gestionar l’esport no té res a veure amb fer-lo, i ajuda a posar en valor la tasca que fan els esportistes professionals”.

Abans del partit, Ruiz apostava per una victòria de l’equip Afganistan, però no ha estat així. Ha començat fort el Vacunes, però finalment els de la samarreta blanca han començat a fer gala d’una bona coordinació i un bon joc que ha equiparat la destresa contrària. Punts sorpresa, molts tirs a cistella i, sobretot, moltíssimes infraccions. A més d’una botella d’aigua i d’una muntanyeta de cossos que s’ha format al mig de la pista a meitat del partit. El marcador final: 22 a 22. Empat per la solidaritat. “L’esport quan es practica deixa de banda la resta, els mals rotllos”, ha remarcat Ruiz.

Posteriorment ha arribat el moment de la professionalitat. Tot i que en diferents àmbits, perquè d’esportistes n’han arribat de totes les disciplines. Mònica Dòria, Ilde Lima, Pol Moya, Arnau Soldevila, Purito Rodríguez, Nahuel Carabaña, Raúl Ferré o Maeva Estévez, entre altres, s’han mesclat amb els jugadors del MoraBanc com Marin Maric, Rafa Luz, Felipe Dos Anjos, Johnny Dee o, el capità, Nacho Llovet. Ha estat ell qui ha destacat que “estem molt contents de poder participar i, sobretot, de veure la mobilització que hi ha hagut al món de l’esport, les ganes de formar-ne part”.

Ser esportistes d’elit, però, no ha estat sinònim de tenir destresa a la pista de bàsquet. Més professional que l’anterior ha estat l’encontre, no es pot negar. Però cal no oblidar que s’ha comptat amb jugadors que s’hi dediquen. Per tant, no cal desmerèixer l’esforç de les personalitats. En aquest sentit, Llovet ha assenyalat que “és molt divertit i, sobretot, ens ajuda a veure com quan ens treus de la nostra disciplina podem arribar a ser molt patosos, és una mostra de la professionalització que requereix dedicar-se a un esport”.

Etiquetes

Comentaris

Trending