País col·lapsat

Les previsions més optimistes en matèria turística i d’ocupació s’han acomplert per a esgotament d’aquells que s’han trobat durant molta més estona del previst a la carretera; la situació es pot repetir aquest dimarts fins a l’hora de dinar

A nivell d’ocupació, d’arribada de vehicles, de fluxos viaris, les millors previsions s’hauran acomplert. I amb escreix. Aquesta jornada de dilluns ha estat, de llarg, la més conflictiva a nivell de xarxa viària. Les carreteres s’han omplert de vehicles. Les principals artèries comercials han rebut riuades de gent a totes hores. El país, durant molta estona, durant hores, s’ha col·lapsat. Literalment. La dificultat per trobar aparcament, especialment al centre, ha estat tot un maldecap.

Però el caos circulatori ha sigut una constant durant tot el dia i pràcticament en qualsevol carretera general del país. Tant per baixar de Canillo com d’Ordino cap al centre del país, en diversos moments de la jornada, ha estat un suplici per als conductors. I aquelles persones del país que no comptaven amb tal volum de circulació, han patit de valent per anar als seus llocs de treball o, simplement, per poder acudir als establiments on tinguessin prevista alguna gestió.

retencions sant joan de caselles

Relacionat

La missió impossible de travessar Canillo... i la Massana, Andorra la Vella o Escaldes

El que s’haurà de veure, més enllà del bon comportament a nivell d’ocupació hotelera, si el turista que arriba -anglès i sobretot molt valencià i català aquests dies- té realment ganes de fer despesa i, per tant, els comerços se’n ressenten positivament o no és pas tan així. La sensació és positiva però sense fer cap mena d’escarafall. La recuperació, per dir-ho d’alguna manera, serà lenta. Però ara mateix progressiva i, aparentment, sostinguda.

La jornada d’aquest dimarts es preveu una situació similar a la d’aquest dilluns. Però només durant mig dia. A tot estirar a l’hora de dinar, i fins i tot una mica abans, es preveu que s’activi l’operació sortida. Per tant, durant el matí la circulació tornarà a ser molt intensa i, especialment al centre, es poden repetir escenes de col·lapse. Posteriorment, els embussos més significatius podrien arribar a la CG-1 especialment en direcció a la frontera hispano-andorrana.

Comentaris (11)

Trending