La missió impossible de travessar Canillo... i la Massana, Andorra la Vella o Escaldes

Les retencions a la xarxa viària del Principat duren gairebé dues hores, complicant el trànsit a les parròquies, on l’espera és, de vegades, de més de mitja hora de rellotge

Comentaris

L’alta afluència turística queda evidenciada en la xarxa viària, entre altres llocs. Si a l’elevada quantitat de vehicles que s’acumulen a les carreteres si afegeixen altres elements, com punts rodons o passos de vianants, les retencions poden ser més que notables. Això és el que ha passat cap al migdia a Canillo, però ha acabat estenent-se per la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany tal com ha anat avançant el matí. La missió de travessar qualsevol dels nuclis urbans s’ha tornat quasi impossible del tot.

Cap a les 12 d’avui, diversos conductors s’han trobat que per anar de Ransol fins a Canillo, al nucli principal, han trigat mitja hora o més de rellotge. Sempre en direcció sud. Aquest matí, de pujada, no hi ha hagut dificultats. A més del volum de trànsit notable, s’ha sumat la disposició dels elements viaris que hi ha al centre canillenc, que també han suposat un escull.

Ara, però, la situació a Canillo sembla que s’ha relaxat una mica, únicament per a donar pas a les fortes retencions a altres parròquies. Andorra la Vella és pràcticament intransitable, tant pel centre com per fora del nucli urbà. I la cosa no millora quan s’arriba a Escaldes, fent el pas per l’avinguda Meritxell o la pujada cap a Encamp per dintre del poble, tot un repte.

El servei de Mobilitat, que ja preveia una forta afectació a la capital i a Escaldes, se li va escapar la problemàtica a la Massana. Una parròquia on, habitualment, ja es concentren molts vehicles a l’entrada, avui s’ha multiplicat. La part sud del nucli urbà té una retenció que s’allarga fins a creuar-lo per complet, continuant per la carretera d’Erts, però relaxant-se en direcció a Ordino, on el trànsit és més fluid.

 


Comentaris (3)

Trending