Òmicron a planta, Delta a l’UCI

L’impacte de la pandèmia es manté estabilitzat amb una davallada de nous contagis que, per ara, no es reflecteix amb una reculada de casos actius perquè no s’estan donant encara prou altes

La pandèmia ha entrat en una nova fase d’estabilització a la baixa. Estabilització hospitalària i a la baixa els nous contagis. Cada dia, les darreres jornades, es notifiquen menys nous casos que la jornada precedent. Això, però, per ara no es reflecteix en les infeccions actives, que continuen incrementant-se perquè el nombre d’altes que es donen encara no equilibra les infeccions noves. El que sí que té molt equilibri són les variants del virus. Totes les persones hospitalitzades a planta estan contagiades amb Òmicron. I els que romanen a l’UCI són Delta.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat que en les darreres 24 hores s’han notificat 241 casos nous, elevant el total de contagis des que va esclatar la crisi sanitària a 35.556. Hi continua havent més infeccions noves que no pas recuperacions es donen. En total, s’han considerat 30.428 altes. Hi ha 4.923 que avui per avui estan infectades de Covid. La xifra, en comptagotes, però continua creixent.

D’aquests contagiats actius, onze, per tant un més que ahir, estan hospitalitzats. Set a planta, i quatre, tres dels quals ventilats, a l’UCI. Mas ha deixat clar que tots els ingressats a la planta ordinària de l’hospital destinada a la Covid sofreixen la variant Òmicron mentre que els casos crítics, intensius, encara són producte d’infecció de Delta. Ja era el que s’esperava. I els controls i proves que es fan han permès detectar sense dubtes les variants de tots els hospitalitzats. Mas ha assegurat que, per ara, no s’ha detectat cap cas d’Òmicron sigil·losa. És la subvariant de la darrera variant. Una mica més lleu, però, sobretot, encara més veloç quant a contagiar.

Comentaris

Trending