No és no (i sinó cap a la Comella)

Empresonen un home perquè va continuar amb la pràctica sexual després que la dona amb qui inicialment mantenia relacions consentides va exigir parar

Un home de mitjana edat i resident al país passarà aquesta nit de diumenge a dilluns la segona jornada al centre penitenciari, després que el batlle de guàrdia decidís dissabte al vespre enviar-lo a la Comella acusat d’un delicte de violació. Suposadament, l’home hauria continuat fent sexe o intentant-ho després que la dona, també resident, s’hagués presumptament negat a seguir mantenint la relació que inicialment era consentida.

La detenció es va produir la nit de divendres a dissabte i, aparentment, les versions entre els dos malaurats protagonistes d’aquest episodi diferirien. Cert és, però, segons les fonts, que el grau d’alcoholèmia que presentava l’ara empresonat era força elevat. La víctima de l’abús aparent de l’home, sortosament, no presentaria lesions i caldrà veure quin impacte psicològic pot tenir tot plegat. El que sembla clar -per la naturalesa del delicte han transcendit molts pocs detalls del fet- és que la relació aparentment i hauria estat pactada. Les fonts no han pogut precisar del tot les condicions del suposat acord.

Els fets van succeir en una pensió d’Escaldes i l’home presentaria un grau d’alcoholèmia tal que no li hauria permès ni ser conscient que la víctima estava avisant la policia

La parella, tots dos més enllà de la quarantena (ell, de fet, 54 anys), haurien acabat concertant una cita després de mantenir varis contactes comunicatius previs i aquesta es desenvolupava en una pensió d’Escaldes. En un moment donat de la trobada íntima -en aquest cas segons la versió donada per la dona i que és a la que han donat major credibilitat tant els investigadors policials com l’autoritat judicial-, la dona hauria exigit donar per acabada la relació. Però l’home no ho hauria acceptat i hauria com a mínim intentat continuar fent sexe (el contacte físic va continuar tot i la negativa de la dona però no hi va haver penetració des del moment de la negativa de la dona). I negant-se en tot moment a marxar de l’habitació on es duia a terme la trobada.

Segons les fonts consultades, l’home, aparentment ebri, hauria assegurat no haver sentit l’exigència de la dona. I tampoc el fet que aquesta mateixa va ser qui va contactar la policia. La trucada va quedar enregistrada a la centraleta del despatx policial, sense que quedés cap dubte del requeriment que es feia. Sobre les 11 de la nit de divendres, es va presentar a la pensió la policia. El presumpte violador s’hauria sorprès i descol·locat. Va ser detingut immediatament i va passar la matinada de dissabte en dependències policials.

A la tarda vespre de dissabte va ser posat a disposició del batlle de guàrdia que vistos els informes emesos pel servei de policia i ateses les manifestacions realitzades per les parts, va decidir processar l’home de un delicte de violació i en va ordenar el seu ingrés a la presó. L’home no hauria respectat un principi fonamental: no és no. I en cas contrari, és delicte.

Comentaris (40)

Trending