Ni un, ni dos, ni tres: quatre adults en un patinet

Encara que no és diari, tampoc és anormal del tot que l’empresa que es dedica al lloguer dels artefactes mòbils procedeixi a bloquejar l’usuari, com ha estat el cas, per ús indegut del vehicle

Si no ha esdevingut viral encara, va camí de ser-ho. La imatge d’un patinet circulant per la vorera al carrer Bonaventura Armengol ocupat per fins a quatre joves adults està rodant per les xarxes socials d’una manera vertiginosa. Encara que no és inèdit del tot, que no siguin ni un, ni dos… sinó quatre els ocupants del giny és un bon rècord. Una imatge més que contribueix al debat sobre el perill que de vegades representen aquests artefactes tant per a vianants com per a vehicles.

Aquest dijous el Consell General aprova la modificació del Codi de circulació que, més o menys, qualifica els patinets com el de la imatge com una motocicleta. Exactament, i a efectes legals, passen a ser denominats vehicles de mobilitat personal i, per exemple, els seus titulars hauran de disposar d’una assegurança seguint el dictat del reglament que l’administració haurà d’elaborar. És clar que quatre en un patinet, no pot ser de cap manera.

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.

Relacionat

El Codi de circulació que endureix les multes per usar el mòbil conduint serà vigent el setembre

De fet, tampoc per la vorera. Fins i tot per les avingudes Meritxell i Carlemany hi ha senyalitzacions que deixen ben clar que per aquests cèntrics vials no s’hi pot circular. Cas omís. ¿Quants patinets i patinadors i patinadores hi han vist passar? Segur que molts. I de difícil gestió tot plegat malgrat que l’autoritat podria arribar, és clar, a sancionar. Quan el nou Codi de circulació estigui en vigor, allà pel mes de setembre, segurament es podrà ser molt més estricte.

Per ara, el que no podrà fer el titular del patinet dels quatre ocupants serà tornar a llogar durant uns dies el giny. Sí, l’artefacte és propietat d’una empresa de lloguer a la qual el negoci no li va pas malament del tot. Cada cop són més els patinets d’aquesta casa que es veuen rodar en diferents punts del Principat. La firma en qüestió mira d’arribar a acords bilaterals amb altres empreses, amb establiments, perquè cedeixin un espai del seu local a mode de parada. I els usuaris, a través d’una APP, poden saber on hi ha un patinet lliure o on poden deixar el que acaben d’utilitzar.

Un patinador en plena avinguda Meritxell.

Relacionat

Cap a la regulació del patinet elèctric

El control del giny, doncs, també permet saber qui l’utilitza o l’ha usat en cada moment. En aquest cas, segons les fonts consultades, l’arrendatari del patinet ja ha estat advertit que la seva conducta no ha estat l’adient i, per tant, durant uns dies, no podrà tornar a agafar un patinet de l’empresa en qüestió. La resposta del jove, a diferència d’altres casos, ha estat prou bona, entenent la situació i disculpant-se per l’anomalia. De ben segur que mai hauria pensat esdevenir viral enfilat dalt d’un patinet.

Comentaris (2)

Trending