Vida després de la mort

La setmana vinent hi haurà data per a la presentació del darrer llibre d'Antoni MorellQuedan pendents la publicació de les seves memòries i de la reedició de 'Set lletanies de mort'

Comentaris

La setmana que ve, si no hi ha canvis de darrera hora, es donarà a conéixer la data per a la presentació de llibre pòstum d'Antoni Morell, 'De la governança d'un país, carta oberta a Antoni Fiter i Rossell'. El llibre és la revisió de les màximes del 'Manual Digest' en versió Morell i adaptada al segle XXI. El llibre s'havia de presentar l'any passat durant els actes de commemoracio dels 600 anys del Consell de la Terra. L'autor va estar dos anys treballant en la redacció de l'obra.

Josep Enric Dallerès, director amb Oliver Vergés d'Anem Edicions diu que en els pròxims dies s'anunciarà la presentació del darrer llibre escrit per Antoni Morell, mort aquest mes de gener. A banda d'aquest treball, l'escriptor preparava les seves memòries a més d'altres projectes amb el mateix segell editorial tot i que caldrà veure com es resolen els temes dels drets d'autor i altres aspectes legals.

El seu darrer llibre, amb 152 pàgines ha comptat amb la col·laboració del l'exsíndic general, Joan Gabriel en el pròleg mentre que Joan Massa ha redactat l'epíleg.

Serà l'única incursió de Morell com a glossista. Està pendent d'edició la seva biografia que porta per títol 'La meva obra és Andorra' de Robert Basart i Laura Casanovas, que recull d'hores de conversa amb l'escriptor al voltant d'una de les taules de Cal Sinquede d'Andorra la Vella, el mateix bar on anava a esmorzar aquell diumenge quan va morir.

Les memòries recullen les seves etapes de seminarista, estudiant, advocat, professor i secretari general de Sindicatura

Aquest treball va obtenir l’accèssit del premi Principat d’Andorra d’investigació històrica. Malgrat que Morell va ser secretari general de Sindicatura entre els anys 1973 i 1984, no sembla que el Consell General tingui intenció d'editar una obra prolífica i una vida apassionant. Seminarista, estudiant d'Història, advocat, professor de Llatí i Història al Janer i al Sant Ermengol i conreador de diversos gèneres fins i tot la poesia o la biografia.

També està a punt la reedició de 'Set lletanies de mort' amb l'adaptació a les actuals normes ortogràfiques. La novel·la va ser publicada per primera vegada l'any 1981. El passat mes d'abril es va reeditar en edició de butxaca un altre dels seus llibres més populars, 'Boris I, rei d'Andorra".

L'obra havia estat descatalogada i va estar a punt de ser portada al cinema pel director català Antoni Ribas primer i per Assumpta Serna després amb Christopher Lambert en el paper de Boris Skossyreff. Antoni Morell ha mort però amb tot el que hi ha pendent de publicació es pot dir que la seva obra encara és ben viva.

Etiquetes

Comentaris

Trending