Esgotades les entrades i el menjar a la Mostra Gastronòmica d’Ordino

Aquest any han col·laborat menys establiments de restauració, amb 17 estands, a causa de les mesures sanitàries que ha limitat l’aforament de l’ACCO

L’Andorra Congrés Centre d’Ordino ha rebut els assistents a la Mostra Gastronòmica. Aquesta edició ha estat marcada per les mesures sanitàries, que han fet hi hagi menys participants. Tot i això, s’han venut totes les entrades, encabint fins a 270 persones a les taules. La restauració també s’ha vist una mica minvada, amb 17 estands, que són menys que altres anys.

La Covid-19 va haver d’aturar l’edició del 2020, però aquest any s’ha pogut tornar a celebrar. La cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, ha valorat molt positivament el retorn d’una de les cites clau de la parròquia. Això sí, els participants han sigut un centenar menys que en altres ocasions, encabint fins a 270 persones. “Esperem l’any vinent poder tornar a la normalitat total a la Mostra Gastronòmica”, ha afirmat Choy.

Aquesta és una oportunitat per als restaurants de tot el país per poder mostrar les novetats que inclouen a les seves cartes. Pràcticament tots els estands comptaven amb una oferta d’uns dos plats degustació, que en alguns casos s’han acabat força aviat. De fet, pocs hauran sortit amb excedent de la Mostra. Altre gran beneficiat és el Lycée Comte de Foix que, a més de tenir la seva pròpia parada, els seus alumnes han sigut els encarregats de servir les taules dels assistents.

Com és tradicional, s’ha atorgat un reconeixement tant als participants, com als col·laboradors. També s’han entregat dos premis, un al plat més original i un al més tradicional. Les votacions s’han pogut fer a través d’un codi QR, on els assistents podien escollir entre tots els menús aquells que més els havien agradat. Els guardonats han sigut, a l’originalitat l’Hotel Coma, amb les vieires amb cansalada variada, vichyssoise d’espàrrecs verds, cremós de carxofa i caviar nacarii de la Vall d’Aran. A la tradició, l’Hostal Palanques amb l’ànec sense feina amb cítrics i gingebre. Com a curiositat, els dos establiments eren els únics que compartien estand.

De cara a l’any vinent, Choy ha assegurat que esperen recuperar no únicament l’aforament complet, sinó altres aspectes de la Mostra Gastronòmica que en aquesta edició s’han hagut de deixar enrere. “Serà el 30 aniversari així que esperem poder celebrar-lo com cal”, ha afirmat. Entre les possibilitats està l’apartat gourmet i la cursa de cambrers.

Etiquetes

Comentaris

Trending