Macron entre rifles i vols d’helicòpter

Sorpresa entre el món de la caça pel fet que el cap d’Estat hagi triat un dia que hi haurà molt tràfec per les muntanyes tot preparat l’inici de la Setmana de l’isardLes colles que s’estan configurant esperen que la visita del Copríncep no porti limitacions ni dificulti la preparació dels campaments 

El Copríncep visita Andorra. Oooooh. Però ho fa el dissabte abans de l’inici de la Setmana de la caça de l’isard. Ai. La tria del dia ha sorprès, almenys en part, el col·lectiu de caçadors del país, que esperen que la vinguda d’Emmanuel Macron al Principat no afecti les activitats preparatòries de la setmana cinegètica per excel·lència del país. I és que el dia abans de l’inici del certamen és de molt tràfec per les muntanyes. I per l’aire.

Les colles que es formen per anar a caçar porten els materials necessaris per establir els campaments a la muntanya. I moltes d’elles ho fan a partir de la contractació de vols d’helicòpter. Asseguren fonts coneixedores de l’activitat cinegètica del país, que els dies previs a l’inici del certamen caçador, i especialment el dissabte abans -la Setmana de caça va d’un diumenge a un altre-, hi ha múltiples vols. La preparació de tot plegat, en un parell o tres de dies, pot arribar a fer aixecar i aterrar els aparells unes dues-centes vegades.

A més, una part del material que es transporta és tan sensible com rifles i munició. D’aquí que esperen els caçadors que no hi hagi dificultats per una qüestió de seguretat. L’espai aeri és una de les matèries de vigilància de qualsevol equip de seguretat d’un alt mandatari internacional. I a ningú se li escapa que el menys important de Macron a nivell mundial és que sigui el cap d’Estat d’Andorra. És el cap d’Estat de França, una de les grans potències mundials just en un moment de molta crispació geopolítica.

D’aquí que sobta que finalment s’hagi triat com un dels dies que Macron farà estada al Principat el 14 de setembre. Justament, aquesta data en concret és la que menys sonava en el calendari. S’havia parlat de l’11, del 12, del 13 de setembre. Però el 14 en ben poques ocasions, almenys públicament, se n’havia parlat. I ara els caçadors esperen que la visita del Copríncep francès no afecti les seves activitats. Els amants de la cinegètica ho tenen clar: entre Macron i els isards no hi ha color. Els isards sempre.

Comentaris (4)

Trending