Un llibre solidari en família

‘Un tomb per Andorra a través de la seva història’, fruit de la col·laboració de la família de Pere Moles Aristot, es posarà a la venda dijous i destinarà dos euros per cada exemplar al fons Covid de Govern

‘Un tomb per Andorra a través de la seva història’. És el títol d’un llibre fet en família i que el proper dijous es posarà a la venda, aprofitant la celebració -frustrada malauradament- del Sant Jordi d’estiu. El seu autor és Pere Moles Aristot, però en ell han col·laborat bona part dels seus parents, inclòs el Moles dissenyador. Una obra escrita durant el confinament i que, justament, té l’objectiu de recaptar fons per la lluita contra el coronavirus.

L’origen del llibre, petit i curt tot s’ha de dir -tot just 48 pàgines- rau, justament, en els dies de tancament a casa. “Llavors, el meu pare em va escriure; em va enviar una carta escrita a mà en la qual m’explicava que havia estat escrivint i em proposava publicar-ho”, recorda el fill de l’autor. “Vam pensar que era una bona idea treure-ho el dia 23”, indica. I és que, llavors, tot apuntava a la possibilitat de recuperar l’esperit de Sant Jordi, idea que ha quedat estroncada pels darrers rebrots de la Covid-19.

Pere Moles Aristot ha escrit el relat; el seu fill, l’ha maquetat i dissenyat i els nebots van col·laborar ajudant a trobar a internet la informació que necessitava el padrí

La fira, no; però el llibre, el tomb per la història d’Andorra, sí. Es posarà a la venda dijous a un preu de cinc euros, dels quals, dos aniran destinats al fons solidari creat pel Govern. “Hem fet mil exemplars”, indica Moles que recorda que també hi haurà un altre al·licient: un val per una consumició al bar del complex Prat del Roure, que gestiona un dels seus germans.

I és que, de nou, tot queda a la família Moles. El padrí, Pere Moles Aristot, va escriure el relat. “Ell no és historiador, però ho explica de forma planera, fàcil de llegir i amb molt romanticisme”, apunta el seu fill, encarregat del disseny i la maquetació de l’obra. “Tot just es pot trigar vint minuts o mitja hora a llegir-ho”, comenta. I en el llibre també han col·laborat els nebots: “Va aprofitar que estaven a casa i els va demanar que l’ajudessin buscant la informació que no tenia a internet”.  

Acabat el confinament, s’ha treballat intensament per tenir el llibre a punt. I ja ho està, com presumia aquest dimarts Moles fill a les xarxes. Deixa clar que tot és “un producte familiar, sense cap intenció de guanyar diners” i lamenta que la suspensió de la fira de Sant Jordi a la plaça del Poble pot fer més complicat l’objectiu solidari. Malgrat això, es confia en el fet que, sigui en un sol dia sigui en més, els mil exemplars es puguin esgotar, especialment perquè suposaria poder fer un donatiu més important al fons Covid.

Etiquetes

Comentaris

Trending