L’enèsim ‘youtuber’ que fa les maletes cap a Andorra

Un malagueny expert en Fortnite, el darrer joc en línia que s’ha posat de moda, decideix traslladar entre polèmica a Espanya el seu domicili al Principat perquè considera abusiu el sistema fiscal veíLolito pot ingressar ara més de 300.000 euros anyals gràcies als tres milions de subscriptors que té al seu canal de Youtube; ara ‘enganxat’ als videojocs, fa quatre dies el seu vici era la marihuana

Expert en Fortnite, el joc en línia de moda, està fart, diu, que la hisenda espanyola se li quedi la meitat del que arriba a ingressar. Calcula que en un any pot embutxacar-se 300.000 euros o més mostrant al món, a través del seu canal de Youtube, com fa una partida. És de Màlaga però viu a A Corunya. O hi vivia. Perquè Lolito Fernández ha anunciat que es trasllada al Principat. Ho ha anunciat a través de les xarxes socials, és clar.

I ha rebut una pluja de crítiques. Però mentre el criticaven -i també rebia alguns missatges de comprensió- les repiulades seguien sumant. Fent caixa, vaja. És l’enèsim ‘youtuber’ que fa les maletes des d’Espanya per instal·lar-se a Andorra. No té encara el catxet d’altres il·lustres noms de la nova professió de moda. Mostrar-se a les xarxes socials. Un es mostra en patinet, l’altre fent el manta per casa. Lolito juga al Fortnite. El mes de març, és a dir, fa quatre dies, va congregar 437.000 persones davant la pantalla per veure’l jugar. Un rècord.

La partida l’havia organitzat un altre ‘youtuber’ malagueny. ElRubius, que també resideix a Andorra, almenys sobre el paper. Com Vegeta777 i WillyRex. Si Lolito és una estrella o hi està en camí, els altres tres són unes autèntiques bèsties pardes. El ‘rei’ del Fortnite té tres milions de subscriptors en el seu canal de Youtube. Els altres multipliquen el nombre de seguidors per quatre o per set. Una autèntica bestiesa. Una animalada. Com l’obsessió de Lolito pels videojocs. Es va desenganxar del vici de la marihuana per viciar-se amb els jocs en línia. És ‘vídejugador’, també. ‘Ni-ni andalús’, es queixa que alguns li diuen.

Però Fernández ja ha deixat enrere aquella etapa de la seva vida, just un adolescent, en què es passava el dia emboirat. Pel fum que generava la cigarreta i pels efectes que tenia sobre ell la maria. Els porros, vaja. Lolito no era ningú i ara anuncia que deixa uns dies el Youtube i s’atura el món. Lolito marxa, Lolito marxa. Marxa a Andorra. I quan finalment gosa explicar-ho a través d’un vídeo que exposa a les xarxes, els ventallots escrits o orals el bandegen a dreta i a esquerra. 

 

I el tuit en què anuncia el seu canvi de domicili torna a ser un èxit, no tant com la seva partida de Fortnite del març passat, però Déu n’hi do. La gent és tafanera. De mena. I pot fer el badoc davant qualsevol banalitat. Almenys, banalitat aparent. Però el compte corrent de Lolito no para de créixer. 300.000 euros l’any d’ingressos. O potser més. Per això que si s’enfanga, si fica la pota, ha d’intentar salvar la missió com pot. Que no, que diu que no ve a Andorra per no pagar impostos. És una altra cosa. Vol estalviar-se retenció. Perquè, explica, a Espanya es passen. 

"És completament fals que me'n vagi a Andorra per evadir impostos. A Andorra es paguen impostos, el que passa és que no et ‘sablegen’ com a Espanya. Comprenc que em vinguin i em diguin: has nascut a Espanya, has de pagar impostos a Espanya, és per pagar les escoles ... I uns pebrots. Sota la meva humil opinió, perdoneu-me que ho digui, a mi Espanya m'ha donat molt poc. I em diran: si t'ha donat la teva salut, el teu institut ... Jo no he anat a l'institut pràcticament. He estat un desgraciat gairebé tota la meva vida. Estic orgullós de ser espanyol, per la gent, i ho dic entre moltes cometes, perquè el govern espanyol és una puta escombraria. Me'n vaig a Andorra perquè aquí a Espanya es paga fins a un 50% d'impostos, o almenys això m'han dit”.

En fi, si ho diu un gurú de les noves professions, un home que podria aconseguir 588 vegades majoria absoluta al Consell General amb tants seguidors com té al Youtube, no cal dir-hi gran cosa més. Benvingut a terra andorrana, Lolito. I que el Fortnite et sigui lleu.

Etiquetes

Comentaris

Trending