La desesperada vetlla de la mare cabirol

Una femella que havia acabat de criar en un prat privat al trencall de Sispony mira de fer reaccionar les dues cries trinxades per una segadoraL’animal sol baixar a parir cada primavera al mateix indret i amaga els cabrits sota l’herba alta que amb tota la mala sort avui ha estat tallada

A l’inici del trencall que puja cap a Sispony venint d’Andorra la Vella hi ha una finca privada. El seu prat és any rere any escenari del naixement de cabrits de cabirol. Enguany no n’ha estat cap excepció. Però la vida dels petits animals s’ha vist truncada per una segadora. La mare els ha plorat fins fa ben poca estona. Els banders tenien previst retirar-ne els cadàvers malauradament trinxats.

No és la primera primavera que una cabirol femella, probablement la mateixa, baixa fins a un prat privat per parir. Dóna a llum i deixa les cries amagades, cobertes, entre l’herba alta. És tan habitual aquesta escena que sembla mig de domini públic, segons que han explicat diversos testimonis. De fet, fins i tot en altres ocasions, altres anys, hi ha infants que acudeixen a veure un dels molts espectacles que ofereix la naturalesa. Si no poder advertir directament el part, sí observar com la mare va i ve del prat per tenir cura dels seus cabrits. Per prestar-los atenció.

La jornada d’avui, però, ha estat d’allò més luctuosa. Aquest dimarts ha tocat tallar l’herba. Segar-la. I l’encarregat de passar la màquina no ha parat compte amb les cries. Fins al punt que literalment ha segat la vida dels dos joves animals. El malaurat espectacle de la natura, que ha colpit a més d’un passavolant avui, ha estat veure la mare cabirol com donava cops de morro contra els cabrits ajaguts, destrossats, en l’herba. Com si mirés d’intentar fer-los reaccionar. Tornar-los la vida que fa ben poc els havia donat i que una segadora els ha pres al cap d’algunes hores, pocs dies, d’haver obert els ulls en el mateix prat on els han tancat. 

Els banders han rebut l’alerta d’un ciutadà sobre la situació que es vivia al prat de Sispony i haurien acudit a l’indret a retirar les restes dels dos cabrits perquè la mare cabirol no acabés perdent el senderi. I pogués marxar del lloc, entre cometes, tranquil·la, que no calgui amoïnar-se més per les dues cries.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending