La segona vida de les Arades

El centre comercial reneix amb l'arribada dels inquilins de les botigues JosaDurant uns anys, la cafeteria va ser lloc de trobada i de reunió

Comentaris

El centre comercial de les Arades, a Sant Julià de Lòria, reneix amb l'arribada d'alguns dels inquilins de les botigues Josa que seran enderrocades el mes d'octubre. Després d'uns anys de tancament durant els quals només s'ha utilitzat com a aparcament privat, ara hi haurà comerç, bar i un negoci de canvi de rodes. Tots s'han hagut de traslladar uns 100 metres i revitalitzaran una zona amb poca vida després del tancament de la fàbrica de tabac Catsa i, posteriorment, de la botiga de la Casa del Formatge.

El primer en arribar a les Arades en aquesta nova etapa és l'emblemàtic Comerç Espanya, amb sucursal a la zona de Prada Ramon d'Andorra la Vella i conegut pels seus preus competitius en tabac, licors i plantes. Aquests dies estan fent els darrers retocs. Falta fins i tot el cartell a la porta però ja atenen els seus clients. Aviat tindran companyia amb alguns dels altres locals de les botigues Josa que hauran de tancar perquè la propietat hi vol construir pisos. Allà hi aniran, per exemple, els pneumàtics Sam, una altra institució laurediana o el bar Fenoy, també amb un llarg recorregut a l'esquena. 

L'edifici va tenir un moment d'esplendor entre els anys vuitanta i noranta amb una cafeteria que era un autèntic lloc de reunió, per la facilitat d'aparcament, per la qualitat dels seus plats combinats, i perquè a l'estiu, en estar al costat del riu, assegurava la fresca. Posteriorment han anat passant per allà tota mena de negocis amb més o menys èxit però el que ha tingut més permanència ha estat la benzinera. El local ha estat uns quants anys tancat amb un rètol a la façana de color groc, ben cridaner, amb la inscripció: "es lloga local comercial" i un número de telèfon mòbil.

Fa tres anys no va prosperar el projecte del Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani

El gener del 2016 semblava que despertaria de la seva letargia. Es va anunciar que el Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani llogaria el local per oferir les seves formacions de turisme que havien de començar el mes de setembre d'aquell any. La previsió era de tenir uns 200 alumnes en els cursos de tècnic superior en Cuina, tècnic superior en Restauració, tècnic superior en Dietètica i Nutrició, així com els graus mitjans de Cuina i Gastronomia i el de Rebosteria, Forneria i Confiteria.

El projecte, però, no va prosperar i es va afegir a altres iniciatives educatives frustrades com la Universitat de les Valls (que volia implantar un màster en Odontologia),  o la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM), que volia instaurar-se oferint estudis de medicina, ciències de la salut i de l'esport. Ara, el tancament de les botigues Josa ha donat una segona vida a les Arades.

 

 

Comentaris (1)

Trending