Karaban supera els 5.500 quilòmetres i comença a recórrer Namíbia

David Vilanova i Elena Milà deixen enrere Sud-àfrica on temperatures de més de 40ºC els han complicat l’avenç i es preparen per pedalar els 6.500 quilòmetres que els falten per arribar a Nairobi

Comentaris

L’aventura que van emprendre el setembre passat David Vilanova i Elena Milà no és fàcil. Els 10.000 quilòmetres inicials que s’havien proposar recórrer per arribar a un suburbi de Nairobi es convertiran finalment en 12.000. Després de deixar enrere Europa i introduir-se al continent africà, es mostren orgullosos d’haver superat els reptes que els ha posat al davant Sud-Àfrica i comencen a pedalar per recórrer Namíbia.

Han passat 175 dies des que van iniciar la marxa des d’Andorra i ja han cobert més de 5.500 quilòmetres. Han recorregut la costa oest de Sud-Àfrica i ara, els dos integrants del projecte Karaban comencen l’aventura per l’extensa Namíbia.

Expliquen que el pas per Sud-Àfrica no ha estat senzill. Rectes infinites asfaltades, però també camins de terra, sorra i rípio els han posat a prova. Han creuat “paisatges inhòspits i desèrtics on la fortalesa mental ha estat clau per seguir endavant”, confessen.

Ara bé, si un element els ha complicat la vida han estat les temperatures. “Hem tingut dies on els termòmetres han superat els 40ºC i la calor no ens ho ha posat fàcil per avançar cap a l’objectiu”, detallen. Igualment, s’han trobat amb forts vents que mentre alguns dies els empenyien per avançar, altres “ens han plantat cara i ens han fet disminuir la velocitat mitjana a 8 km/h”.

David Vilanova i Elena Milà en un dels darrers punts del trajecte fet fins ara.

Relacionat

L’aventura ciclista dels 10.000 quilòmetres en tindrà 12.000

Com a tot arreu pero on han passat, han rebut “suport, hospitalitat i una càlida acollida” de les persones locals que han anat trobant al llarg de la ruta.

Ara els queden per davant 6.500 quilòmetres que els portaran per Namíbia, Zimbàbue, Zàmbia, Malawi, Tanzània i Kènia. “Creiem que la part de Namíbia serà la més exigent per les llargues distàncies sense cap mena d’infraestructura, on el terreny, les adversitat, la calor i la falta d’aigua seran un gran repte a superar”, asseguren. Confien poder evitar ensurts amb la fauna salvatge i mantenir “una aventura constant” tot pedalant per les “meravelles paisatgístiques i salvatges que ens esperen.

Durant el viatge segueixen treballant per aconseguir l’objectiu de recaptar fons per a l’ONG Kings and Queens of Kibera. En aquest sentit destaquen que aquest curs set ‘kings’, gràcies a la seva bona tasca acadèmica, han estat acceptats com a interns a instituts de Nairobi, fet que els permetrà rebre “un alt nivell educatiu” que els donarà més oportunitats de futur com, per exemple i si així ho desitgen, l’accés a la universitat. Aquests set nens segueixen sota la tutela de Kings and Queens of Kibera, que cobreix les seves despeses i és la seva llar al llarg de les vacances escolars. “Un èxit” que, alhora, ha permès que sis nous ‘kings’ i una nova ‘queen’ entrin a formar part del projecte i de la llar de Kings and Queens.

Imatges: Projecte Karaban

Comentaris

Trending