"Indignats i deixats de la mà de Déu"

Els comerciants de Príncep Benlloch continuen reivindicant que les línies interurbanes de bus tornin a passar per la zonaDiuen que han perdut més del 50% dels ingressos i que molts es veuran obligats a tancar

Comentaris

Els comerciants de Príncep Benlloch, d'Andorra la Vella, continuen demanant que les línies de bus tornin a passar per la zona. Mantenen reunions amb el comú i el Govern des que el 18 de maig es va decidir que el transport públic circulés per Prat de la Creu. Els comerciants diuen que han perdut més d'un 50% d'ingressos i que es veuren obligats a baixar la persiana.

"Potser haurem de tancar, però no ens creuarem de braços" diu Àngels Espuga, propietària d'una botiga a l'avinguda Príncep Benlloch després de la reunió mantinguda aquesta setmana amb el cap de Govern Xavier Espot i amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

No és la primera trobada que tenen. "A Govern ens diuen que el comú no deixa passar vehicles de gran tonatge i al comú ens diuen que el Govern ja ho sabia i que la solució era posar busos petits", explica l'Àngels mentre ensenya fotos en el seu telèfon mòbil d'autobusos a la zona, fins i tot un de dos pisos. "Passen autobusos turístics, el bus comunal i els busos que van a buscar turistes a l'hotel Andorra Center", apunta Lara Mateu, que té una botiga al carrer. "Hi passen autobusos grans i no entenem per quina raó no hi pot passar el nacional", afegeix l'Àngels.

Afirmen que és un lloc amb pocs turistes i que viu molt de la gent del país, que hi viu gent gran i que els costa anar a agafar el bus a l'ambaixada espanyola. També esmenten que  tenen problemes els treballadors dels grans magatzems Pyrénées que arribar a agafar l'últim bus i calculen que "han deixat un 75% de la població d'Andorra la Vella sense transport públic a prop".

Compten amb 400 firmes i es mostren sorpresos perquè s'hagi solucionat el tema del transport al Pas de la Casa

Van presentar 400 firmes de comerciants i de veïns i es mostren sorpreses que s'hagi arreglat el tema de les línies del Pas de la Casa o de la part alta d'Escaldes-Engordany i nosaltres que estem lluitant des del maig, ens ho han passat pel 'forro'", comenta l'Àngels. Es queixen també de la manca de neteja de la zona. "Quan va venir el Macron no podíem estar a la vorera perquè els de la neteja ens atropellaven cada dos minuts. Després res". Tant l'Àngels com la Lara creuen que "al comú d'Andorra la Vella només l'interessa la zona de l'avinguda Meritxell més propera a la Rotonda".

La setmana vinent tenen una nova reunió amb la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol i segons com es desenvolupi es plantejaran el seu futur. Enumeren un seguit de botigues que tenen pensant tancar. "Fixa't fa una hora que som a la porta de la botiga i ¿quantes persones han entrat?. Cap" subratlla l'Àngels mentre que la Lara recorda que "vaig posar tots els meus estalvis a la botiga".

 

 

Comentaris (1)

Trending