Ha arribat l’estiu (a les terrasses d’Andorra)

Les conductes que topen amb les recomanacions que majoritàriament s’estan respectant indignen una part de la ciutadania

Molts ciutadans d’Andorra la Vella han vist estupefactes com a la terrassa d’un establiment de restauració de la capital, d’un bar de moda almenys abans de la crisi del coronavirus, quatre joves hi prenien un beure com si tal cosa. Com si hagués arribat un estiu més a la vora del Valira, que és per on escau el local, amb terrasseta ‘fashion’ al capdamunt de l’edifici.

No és que sigui cap delicte, que quedi clar. Però una part de la ciutadania, aquella que respecta més o menys escrupolosament les recomanacions dictades per l’autoritat, encara veuen estupefactes com una altra part de la ciutadania, potser petita, continua saltant-se els consells sense que estigui del tot clar l’abast, l’estat, el punt en què es troba el virus maligne. Gent sense mascareta, gent jove passejant com si no hi hagués més hores en tot al dia en la franja dels més grans i vulnerables… padrines sortint quan no deurien…

Però aquesta tarda ha sorprès, i molt, que en una terrassa al capdamunt d’un edifici visible des de força punts d’Andorra la Vella, s’hi fes petar la xerrada, got en ma, copa enlairada, com si res no passés. És clar que cadascú a casa seva pot fer el que vulgui. Queda clar. Però també és cert que els establiments de restauració, els bars, encara no poden obrir. Ni tan sols hi ha data. Que no vol dir que siguin clients. No és això. Però fa mal d’ulls i contribueix a allò del… ‘i per què jo no?’ Quedi clar que al mateix immoble també hi ha aparthotels.

Estupefacció en veure gent bevent com si res en un bar amb sortida exterior al capdamunt d'un edifici o un grup de joves fent 'botellón' al mirador de la Comella

“Després hi haurà un rebrot i gent com aquesta ens acabaran a l’hospital”, comentava un professional sanitari que, tot i estar curat d’espants, no li deixava de sorprendre, estupefacte, l’escena. Com també ha sorprès a més d’un que uns joves no tan joves -és a dir, no canalleta- fessin ‘botellón’ al mirador de la Comella. Que sí, que és cert, que ja es poden anar als espais oberts. Que s’han relaxat les mesures. Sí. Està clar.

Però encara no està clar del tot que el coronavirus s’hagi relaxat del tot. Tan de bo. Però per molt que s’acosti l’estiu, encara no ha arribat. I no es preveu que aquest del 2020 sigui un estiu com qualsevol altre. Ni a Andorra la Vella ni arreu del món. Que ja hi haurà temps, esperem, per agafar la copa i alçar el braç. Serà senyal de victòria i el retorn a la (nova) normalitat.

Comentaris (10)

Trending