Governar a cop de piulada

Malestar en cercles polítics i econòmics perquè l’executiu anuncia com a fetes les mesures relatives a l’habitatge que el Consell hauria d’aprovar durant la jornada parlamentària d’aquest dijous

En cercles polítics i econòmics no s’ha posat gens bé que abans que no s’hagin aprovat al Consell General les mesures relatives als increments dels preus de lloguers -que van lligats a d’altres decisions vinculades al poder adquisitiu- el Govern ja estigui anunciant a bombo i plateret per les xarxes socials el conjunt d’acords adoptats. A més, en la publicació que s’ha fet, per exemple, es remet a l’Institut de l’Habitatge, que formalment no té cap informació per poder ampliar allò que s’està difonent.

Les mesures s’haurien d’aprovar durant una sessió plenària al Consell General que es preveu que sigui, aquest dijous, maratoniana. Per això, el fet que s’anunciïn les mesures donant-les per fetes no s’ha posat gens bé. Segons les fonts polítiques i empresarials consultades, el fet, que podria ser una errada o descoordinació, acabaria per evidenciar que “es governa a cop de piulada” i “sense cap consideració ni a les institucions ni als adversaris polítics, que poden dissentir i tenen tot el dret d’exposar les seves opinions i diferències”.

En tot cas, sembla evident que amb el suport majoritari de la cambra, poques modificacions hi haurà. I les que hi ha hagut degudes a la tramitació parlamentària ja han anat transcendint i, en gran mesura, com a mínim l’esperit del projecte de llei elaborat per l’executiu no es modifica com a mínim pel que fa al seu esperit, la seva essència.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending