Amb ganes de tortell, tot i la pujada de preu

Les pastisseries estan tenint una gran quantitat de vendes per a la nit i el dia de Reis, tot i que la inflació, com és d’esperar, no ha deixat de banda tampoc les tradicions

El que tenen les tradicions és que perduren i, moltes vegades, resisteixen fins i tot a les situacions més complicades. La nit i el dia de Reis són moments màgics que, en moltes ocasions, es viuen amb la família tot i no tenir nens. Com les grans festivitats, solen anar acompanyades d’un bon àpat i, sobretot, d’unes bones postres. En aquest cas, té noms i cognoms, i la gent continua tenint moltes ganes del tortell de Reis. Així ho han rebut les pastisseries, tot i haver notat també, per desgràcia, la inflació que afecta els productes per poder cuinar-los.

La tònica general ha estat de pujada de preus. Moderada, però. A l’Espiga d’Or s’han vist obligats a augmentar-lo fins a dos o tres euros, i també a El Tortell. “Amb el cost que tenen els productes, que han pujat fins a un 30%, no podíem deixar-ho com sempre”, ha assenyalat el propietari, Jose Manuel da Silva. S’ha intentat que l’impacte sigui mínim, deixant així el marge de beneficis també més baix del que és habitual. “Hem volgut que tothom pugui tenir el tortell aquesta nit i que pugui gaudir amb la família malgrat la situació”, ha remarcat da Silva.

Malgrat això, la gent ha preparat les butxaques i s’ha fet l’ànim. Serà aquesta nit quan es podrà fer el recompte final, però les expectatives de vendes són ben bones. Així ho han assenyalat a l’Espiga d’Or, i a la Magdalena no calia ni preguntar, la cua ha estat constant per recollir els tortells i les vitrines, plenes. Da Silva ha remarcat que “després de la pandèmia la gent té moltes ganes de poder gaudir d’aquests moments, i per Reis agrada molt veure la cavalcada i quedar-se a casa amb les famílies”. A l’Espiga d’Or han remarcat això mateix, tot i no tenir el tancament del dia, feina hi ha hagut per regalar i, tortells, moltíssims.

A El Tortell n’han preparat fins a 500 i, aquest matí, ja estaven pràcticament esgotats. A la Magdalena també se n’han servit molts, i alguns de preparació gairebé immediata. A l’Espiga d’Or a l’obrador no s’ha parat i a la pastisseria, les comandes no s’han aturat. La consciència de l’últim minut sembla que també s’ha apoderat de la tradició, i molts han acudit sense comanda. Així i tot, n’han trobat, les pastisseries han estat ben preparades. I els preus, amb les pujades que s’han comentat abans, han rondat els 20 euros. Sempre amb variacions de grandària i productes, massapà i brioix.

Els clàssics, però, són els que més han triomfat. A la Magdalena, la vitrina ha estat plena de tortells de nata, i a l’Espiga d’Or són els que més s’han venut, però per darrere dels de crema. Da Silva assenyala que a El Tortell també han estat els tradicionals, els de tota la vida, els que més s’han demanat. Hi ha qui els prefereix de trufa, o fins i tot, meitat i meitat, per poder provar-ne diversos. Sigui com sigui, la tradició de menjar tortell per Reis no s’ha trencat ni a colp d’inflació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending