Foc electoral

(AMB VÍDEO) Després de dos anys amb limitacions o fins i tot sense fogueres, Sant Joan arriba amb tota la força i més ‘competició que mai entre els polítics que han decidit fer rodar la falla a la plaça del Consell

Els trabucaries són uns pesats. Dit això per consens unànime de la immensa majoria dels presents a la plaça del Consell, la resta bé. Molt bé. Llàstima que els polítics no s’aplicaran allò de fer foc nou o d’enviar a la foguera les coses velles. O potser sí, que mai no se sap. Que alguna competició s’ha vist fent rodar la falla entre liberal escindit (Ferran Costa) i liberal continuista de nova fornada (David Cruz). En fi, que sort del (bon) estil de la fallaire major, Rosa Maria Sabaté, i el ‘fallaire-cònsol menor’ David Astrié. L’home ha triomfat. Sí, rodant falles també.

En fi, deixem les anades d’olla a la vora del foc per centrar-nos en el foc electoral. És un dir, clar. Però manoi com hi eren tots. I més o menys tapats. Amb Caputxa fins a les orelles i capa més o menys protectores, han estat uns quants els dirigents governamentals, legislatius o comunals que, amb més o menys temença, han agafat la falla i au vinga a fer-la rodar. Alguns deurien pensar que per cada volta regalaven deu vots. Per sort encara no. Hi ha altres arts que donen vots. Urbanitzar terrenys de vells amics, per exemple. Ai, que això no es pot dir.

Vaja, com ha dit la síndica general, Roser Suñé, que el foc ens ajudi a mirar endavant en aquest temps d’incertesa marcats, per exemple, per la guerra a Ucraïna. La mandatària parlamentària s’hi ha referit. També a allò de fer foc nou i de cremar les coses velles. Solstici d’estiu a ple rendiment ara que la pandèmia suposadament ha deixat de collar. I si no, que la llancin al foc, també. A la pandèmia. Que la síndica ha cedit les arts de fer rodar el foc a la seva número dos. Després de la fallaire Sabaté ha estat Meritxell Palmitjavila, la subsíndica, qui s’ha estrenat en les arts de les falles.

I Espot -amb força d’esquerra i temença arreu- i Marsol, i Sílvia Riva, i Pere López, Berna Coma, Sandra Codina, Valentí Closa, Josep Majoral… la llista llarga. Feixuga. Eleccions. Comicis. Que els cremin. Als trastos vells. Als polítics no, és clar. Que sort en tenim. De foc, també és clar. En fi, que el foc ja és a les parròquies per fer compliment a la tradició. I a l’encesa de les fogueres que donen escalf a la nit més curta de l’any.

Les tradicions s’han complert, enguany sí, i el Centre de la Cultura Catalana de la sempiterna Teresa Cabanes ha pogut fer els honors. I els fallaires. Els d’Andorra la Vella i els d’arreu. I els trabucaires. Pesats. Enguany, el foc del Canigó ha entrat per Sant Julià. I ha arribat a la plaça i s’han fet tots els rituals corresponents. No n’ha faltat ni un. I de polítics tampoc gaires. Les eleccions cremen. I la campanya electoral fa dies que dura. El Govern ho sap prou bé. Que cremi el foc, que rodin les falles. O els polítics o el Govern o… aneu a saber. El que sigui.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending