Flocs solidaris

Una perruqueria d'Andorra la Vella ha organitzat una recollida de cabell per confeccionar perruques oncològiques

Comentaris

La perruqueria Kerala d'Andorra la Vella ha organitzat aquest dimecres una activitat amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Mama. Entre 30 i 40 dones s'han apuntat per tallar-se els cabells i fer-ne donació a l'associació de Màlaga  'Mechones Solidarios' per a que pugui confeccionar perruques oncològiques.

La resposta ha estat molt bona com ho confirma la perruquera especialitzada en perruqueria i estètica oncològica, Nelly Garcia. Des de l'obertura de l'establiment aquest dimecres al matí ha anat rebent dones. Després del tall les esperen dues safates de rebosteria i unes butlletes per un sorteig. Però això no és el més important per elles, "cal ser solidàries" diu una noia que ha anat a la perruqueria a quarts d'onze.

Nelly García va rebre entre dilluns i dimarts més d'una trentena de trucades de dones que volien donar els seus cabells. No cal agafar hora, només passar per l'establiment on hi ha diverses perruqueres. Els cabells aniran a 'Mechones Solidarios'. Es tracta d'una entitat que treballa des de fa nou anys en l'elaboració de perruques fetes amb cabell natural, que són possibles, en gran part, gràcies a les donacions que es fan des d'Andorra on ja s'ha es disposa d'un banc de perruques amb el suport d'una entitat bancària.

La llargada mínima per a poder fer la donació es de 30 centímetres

Pel moment en tenen cinc, amb diferents estils i el dipòsit anirà creixent perquè la demana també ho està fent. Les perruques son 100% de cabell natural però s’han de rentar i tractar amb productes diferents perquè la pell no pateixi. El banc està ubicat a la perruqueria del carrer Prat de la Creu d'Andorra la Vella. La Nelly explica a les donants que la llargada mínima per a poder fer la donació es de 30 centímetres i és indiferent si son cabells llisos, arrissats o tenyits. Abans d'anar a rentar el cabell d'una donant, afegeix que "en calen unes vuit per confeccionar una perruca". La primera donació del dia ha estat de 40 centimetres i la més llarga de 70. Totes les dones han assenyalat que és un acte senzill però que ajuda molt per una bona causa"

Les perruques naturals tenen un elevat cost, a partir de 2.000 euros. Habitualment les dones que segueixen un tractament van a informar-se sobre les perruques entre la primera i la segona quimioteràpia, que és quan normalment comença a caure el cabell. Es considera un moment molt traumàtic perquè es quan es pren consciència real de la malaltia. Algunes prefereixen una perruca que s’ajusti al seu estil original. D’altres, en canvi, aprofiten l’ocasió per fer un canvi de 'look' total. Perquè el procés sigui el menys traumàtic possible, des del banc de perruques també es programen tallers de maquillatge i assessoria d’imatge.

No tots els tractaments de quimioteràpia produeixen la caiguda dels cabells

No tots els tractaments de quimioteràpia produeixen la caiguda dels cabells. Que els cabells caiguin, s’afebleixin o es mantinguin depèn dels fàrmacs i les dosis que s’utilitzen en cada cas. El pacient pot perdre tots els cabells o només una part. Al principi, durant els primers dies, la caiguda és lleugera, però augmenta considerablement dia a dia. Sovint cauen en flocs en comptes de seguir un patró uniforme.  És habitual que també caigui el pèl que creix en altres parts del cos, com les pestanyes, les celles, les aixelles i fins i tot el borrissol púbic.  En gairebé tots els casos de caiguda causada per la quimioteràpia, els cabells tornaran a créixer després del tractament. Quan això passi, és possible que els 'nous' cabells tinguin un color o una textura diferent. 

I a la perruqueria, entre donant i donant, recorden que "els homes tambe poden donar cabell".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending