Fins a l’esquelet del ‘vell Punt’

L’emblemàtic edifici construït als anys de la dècada del 1980 s’està desmuntant en gran mesura perquè el futurs explotadors puguin optimitzar suposadament més i millor l’espai

Qui l’ha vist i qui el veu. El ‘vell’ Punt de Trobada torna als anys de la dècada de 1980. Si algú, segur que sí, en recorda la seva construcció, ara, en certa manera, podrà tornar enrere unes quantes dècades. I és que l’emblemàtic edifici que fins al novembre passat va acollir el no menys emblemàtic centre comercial, el primer que es trobava passant la frontera hispanoandorrana, quedarà amb els ossos. Fins a l’esquelet, pràcticament, es tornarà a anar.

El discret desmuntatge inicial deixa ja al descobert, per fora i per dins, les entranyes del que era. Ni la façana envidrada ni les escales mecàniques que des de l’entrada permetien anar a les plantes superiors. Res de res. Tot a fora. I encara queda. De moment, segons les diferents fonts consultades, s’està treballant amb un permís d’obra menor. És l’autorització legalment necessària per poder dur a terme enderrocs. De qualsevol mena. I ara, formalment, al ‘vell Punt’ l’únic que s’hi està fent és desmuntar.

punt de trobada operaris
Dos operaris enfilats en una cistella dirigida pel braç d'una grua mirant els treballs. Toni Solanelles

En gran mesura ho fan operaris d’una empresa espanyols de construcció subcontractats per la firma andorrana Unitas que és qui té contractats els treballs. Justament, la mateixa firma també dur a terme la construcció del mur de protecció que, ara per ara a petició de l’Estat, s’està construint just al davant per contenir el desmunt ‘natural’ de la Portalada. En fi, tornem al Punt de Trobada, que continua sense tenir nom de futur.

Una zona de la planta baixa, en obres, fa uns mesos.

Relacionat

La meitat de la superfície comercial que preveu el ‘nou Punt’ estarà oberta per la Puríssima

Els treballs permeten tirar enrere uns quants anys. I han de permetre, en aquest cas als futurs explotadors del centre comercial -Pyrénées amb la franquícia Carrefour i altres aliats- optimitzar l’espai. Es vol guanyar més superfície comercial i més zona d’aparcament eliminant el que es considera que eren espais morts o desaprofitats. Asseguren les fonts que no té res a veure amb que l’estructura estigui més o menys malmesa. Més o menys ben conservada. Encara que algunes de les fonts consultades han assegurat que no es pot descartar que es procedeixi a fer un reforç de la fonamentació.

punt de trobada
Una vista general des del lateral de l'estat actual de l'antic centre comercial. Toni Solanelles

En tot cas, al que seria la rehabilitació, a la reconstrucció, la posada en marxa del rentat de cara constructiu o més que això, encara no s’hi ha arribat. El projecte definitiu encara s’hauria d’acabar de definir i, a més, falta que els promotors obtinguin també les preceptives llicències, ara sí, d’obra major. I això també val diners. Ara, que amb els que s’han d’invertir en obra…

Comentaris (2)

Trending