El secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, signa aquest dimecres tot un seguit d’edictes en què es comunica a un seguit de persones, la majoria sinó totes empresàries, i moltes espanyoles o amb vinculacions professionals amb l’Estat espanyol, i també un grup de ciutadans holandesos, que es posin en contacte amb l’administració andorrana per tal que se’ls ha de fer arribar una notificació en matèria d’intercanvi fiscal.
“En cas que sigui una persona no resident en territori andorrà o tingui la nacionalitat andorrana però no disposi d’un domicili al territori, ha de designar un representant resident fiscal al Principat d’Andorra per tal que es mantinguin amb ell totes les actuacions del procediment, incloent-hi la notificació inicial”, remarquen tots els edictes
El mateix edicte o gairebé s’emet per a Miguel González Puigdellívol, Domingo Tarruella Dalmau, Andreas Thoenig, Juana Collorafi i diferents components de la família van Voorthuizen (Gerritje, Nieske, Johanna Willemina, Aart o Hendrikus). Tots els esmentats tenen deu dies a partir de la publicació de l’edicte per posar-se amb contacte amb la secretaria d’Estat que lidera Ballestà. Transcorregut aquest termini, la legislació vigent desplega tots els seus efectes.
Tal com es diu en l’edicte, “en cas que sigui una persona no resident en territori andorrà o tingui la nacionalitat andorrana però no disposi d’un domicili al territori, ha de designar un representant resident fiscal al Principat d’Andorra per tal que es mantinguin amb ell totes les actuacions del procediment, incloent-hi la notificació inicial”. Segurament, doncs, haurà de ser el cas de Mariano, de la nissaga dels Nadal de la també coneguda revista ‘Fotogramas’.
L’edicte cita, per localitzar-lo, aquest empresari de 76 anys, Mariano Nadal Gañán, un home que va seguir la tradició familiar del món editorial gairebé de forma autodidacta i fent-se a si mateix. Gairebé al marge dels pares i altres germans que haurien seguit estrictament l’estela paterna. Mariano es va obrir camí amb un èxit absolut i de segell propi com ‘Pronto’. Seguiria també la tradició familiar amb ‘Garbo’ i al seu dia també va ser editor d’èxit amb ‘Teleindiscreta’, ‘Vale’ o ‘Superpop’.
Vaja, que hi ha tota una generació, o dues, o tres, que sabran perfectament de quines revistes es parla. Ara, el nom de Mariano segur que no els diu res. Mariano Nadal Gañán, és clar. De ben segur tampoc no els deia res al ministeri de Finances fins que els va arribar la demanda d’informació fiscal.
Comentaris