Un favor que va estar a punt de sortir car

Una dona va ser jutjada pel Tribunal de Corts i, finalment, absolta, per haver gestionat l’estada a un hotel de dos coneguts d’una amiga que, després, van marxar sense pagar

A vegades, voler donar un cop de mà pot posar a algú en problemes. Un bon exemple l’ha viscut una dona que ha acabat jutjada al Tribunal de Corts per haver fet un favor a una amiga. Li havia demanat que gestionés l’estada a un hotel de dos coneguts i així ho va fer. El problema és que tots dos van optar per marxar sense pagar i, fins al moment del judici, el fiscal entenia que ella també havia intentat participar en l’estafa a l’establiment hoteler

Els fets es remunten al novembre del 2019. La processada va acompanyar dos amics d’una coneguda a un hotel de Santa Coloma. Hi va fer la gestió perquè s’hi poguessin allotjar, presentant la documentació com a resident. Ella, tot s’ha de dir, no s’hi va quedar a dormir ni va fer servir cap servei de l’establiment.

El problema va arribar el matí següent. Els dos hostes, després d’esmorzar, van marxar sense pagar ni l’habitació ni cap dels serveis emprats. En total, una factura de 203 euros. Per aquests fets, tots dos van ser jutjats i condemnats via ordenança penal per una contravenció penal d’estafa. Se’ls va imposar un mes d’arrest nocturn i el pagament, lògic, de les despeses. Ara ve, fiscalia també volia que es considerés culpable la dona per les gestions realitzades.

Per això, va iniciar un procediment penal contra ella. La considerava autora d’una estafa privilegiada. I, per això, el va acabar portant davant el Tribunal de Corts. En el judici oral, però, arran de les “manifestacions contradictòries” de qui fou gerent de l’hotel i “la inexistència absoluta de prova que l’encausada fos una de les persones que s’allotjaven en dit establiment”, va acabar retirant l’acusació.

Davant aquesta decisió, el Tribunal de Corts entén que ha d’absoldre la dona. I així ho fa. Això, però, no li treu a la processada el mal moment d’haver estat sotmesa a un judici, tot per haver volgut fer un favor a una coneguda. 

Etiquetes

Comentaris

Trending