Escudella a ritme d’Stop Lab

Encamp ha repartit fins a 1.500 racions d’aquest plat als ciutadans que s’han apropat a recollir-la en cotxe a la plaça dels Arínsols, la fórmula escollida per mantenir la tradició tot i la pandèmia

El coronavirus era el problema i, en part, ha estat també la solució. Encamp ha pogut mantenir viva la tradició de l’escudella de Sant Antoni, adaptant-la, això sí, al context sanitari. La fórmula escollida ha estat repartir el tradicional plat en format Stop Lab. És a dir, amb els ciutadans anant a recollir-lo en cotxe. La previsió és repartir 1.500 racions, a les quals s’han de sumar 500 més que s’oferiran a la població del Pas de la Casa.

Puntualment, a les dotze del migdia, ha començat el repartiment a la zona de la plaça dels Arínsols. I, malgrat uns primers instants de cert embús al centre de la parròquia per l’acumulació de vehicles, tot ha començat a rutllar de seguida i les racions d’escudella, fins a un màxim de quatre per vehicle, s’han distribuït entre els encampadans.

El comú ha optat per buscar la fórmula que permeti adaptar una tradició que cada any aplega molts ciutadans a la situació epidemiològica provocada pel coronavirus

“Hem d’adaptar-nos i poder fer les festes i la vida dins de la pandèmia”, ha explicat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas. Així, “ens vam preguntar com ho podíem fer”. I la inspiració va arribar via la fórmula feta servir pels tests massius del maig: els Stop Labs. D’aquesta forma, s’ha mantingut, ni que sigui l’esperit, d’una celebració que cada any aplega molta gent.

Cert, com apunta la coordinadora cultural del comú, Elsa Ros, que no és el mateix. “Trobem a faltar la gent que ens ajuda a fer-la, però tot és adaptar-se”, ha comentat. L’esperança, evidentment, és que el gener del 2021 la situació sanitària hagi canviat de manera substancial i es pugui recuperar el format tradicional. Tant a Encamp com a la resta de parròquies.

Justament, el fet que altres comuns -amb l’excepció de Canillo que la preveu pel cap de setmana vinent en un format similar- hagin optat per suspendre l’escudellada, pot provocar, apuntava Ros, que hi hagi gent d’altres parròquies que hagin volgut aproximar-se als Arínsols. “Crec que esgotarem totes. Sempre tenim gent d’altres llocs i creiem que vindran moltes persones de fora”, ha apuntat.

A Encamp està previst repartir fins a 1.500 racions. Al Pas, 500. A la població fronterera, tenint en compte que molts habitants no tenen cotxe, s’ha optat per un sistema de recollida a peu, tot ben senyalitzat per tanques. Però, el que importa, és que els pascasencs també tindran escudella.

La iniciativa ha estat ben rebuda, com evidencia el notable tràfec de cotxes que es concentrava a la zona. “Pensava que no hi hauria però han triat un bon format. Ens la menjarem a casa”, explicava el Toni, un dels que ha passat a recollir racions. “Trobo molt bé que es mantingui la tradició amb aquest rotllo Stop Lab; potser fa que gent que no venia habitualment s’animi i ho faci a partir de l’any vinent”, ha indicat l’Àlex, un altre dels ciutadans que s’han apropat a agafar escudella.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending