Els sandvitxos fan figa a Carlemany

Tres anys gairebé justos després d’aterrar al Principat, Subway abaixa la persiana pràcticament d’un dia per l’altreEl negoci no donava per rendibilitzar les despeses i ni un canvi empresarial no va poder salvar la proposta de menjar ràpid

Si vostè pretén menjar un sandvitx de Subway a l’inici de Vivand, al peu del carrer de la Unió, abandoni la idea. La cadena d’origen americà ja no té franquícia al Principat. D’un dia per l’altre, com aquell qui diu, n’ha abaixat la persiana. Als actuals responsables de la franquícia a Andorra no els sortien els números. Massa despeses per a tants pocs entrepans. O massa poc entrepans per a tantes despeses, com li vulguin dir. A més, pel mig ja hi havia ficada la Batllia.

Subway va obrir portes al 124 de l’avinguda Carlemany els darrers dies del març del 2016. Els franquiciats que van apujar la persiana no eren els mateixos que l’han acabat abaixant. Però els motius de la sortida d’uns i el tancament dels altres, en essència, han estat els mateixos: no quadraven els números. L’aterratge de l’establiment al Principat es va preparar, més o menys, amb un any d’antel·lació. Ara, la sortida ha estat cosa de pocs dies. Però avui per avui ja no en queda pràcticament ni rastre. Com a molt, algun fragment d’algun rètol.

Subway, tal i com es va anunciar al seu moment, ocupava sis plantes i, en total, més de 200 metres quadrats d’espai. Segons fonts consultades, els primers llicenciats que s’hi van establir ja van acordar amb la propietat de l’edifici un lloguer que no estava gens malament. 10.000 euros el mes pel cap baix. I les previsions no van anar com es pensaven. D’aquí que van intentar un traspàs que la propietat no va autoritzar. Vist que els problemes no revertien la solució que van trobar va ser vendre’s la societat.Així va ser com va aterrar al Principat un segon franquiciat autoritzat per Subway a Espanya. El nou llicenciatari se subrogava en tots aquells compromisos contrets pel primers franquiciats. Tot i l’intent de dur a terme una gestió lleugerament diferent dins dels cànons fixats per Subway, la situació tampoc no va canviar. Fins al punt que els nous responsables de la llicència establerta al país van començar a deixar de pagar les rendes, segons les fonts consultades.

I la situació va acabar a la Batllia. Amb un procés judicial en marxa, i per tal d’evitar mals majors, hi hauria hagut un acord extrajudicial que passaria, sí o sí, per deixar lliure el local. L’establiment. I això és el que ha passat just acabada la Setmana Santa. En un tres i no res Subway s’ha desmuntat. Ni sandvitxos, ni amanides ni res de res. De fet, la resta d’un rètol a l’ascensor interior, l’únic lloc on s’hi podria llegir Subway, fins i tot ha estat ratllat perquè només es pugui intuir la denominació de la marca. Però que no es pugui llegir res de res. Almenys, res ben escrit.

Etiquetes

Comentaris

Trending