El ‘youtuber’ resident (gairebé) engalipat 

Sergio Aragonés ‘Shooter’ explica en un dels seus darrers vídeos l’intent d’estafa de què va ser víctima amb un pis d’Andorra la VellaEl malagueny, amb més de sis milions de seguidors, és un dels joves triomfadors a les xarxes socials que s’ha instal·lat al Principat

Poc deuria saber qui es va fer passar per un músic jubilat suposadament anomenat Alexander Robert Scheider i que ara viuria a Grècia però disposava d’un pis a Andorra que pretenia llogar que un dels interessats en aquell habitatge seria un dels ‘youtubers’ del moment. Amb més de sis milions i mig de seguidors, el malagueny Sergio Aragonés, conegut amb el sobrenom de ‘Shooter’, és un dels joves triomfadors a les xarxes socials que s’ha instal·lat al Principat. En un dels darrers vídeos que ha difós, visionat per milers de persones, explica com el van voler engalipar amb el lloguer ‘lowcost’ d’un teòric immoble al carrer Verge del Pilar d’Andorra la Vella.

De fet, el jove ‘youtuber’ assegura que va arribar a fer un ingrés de 1.200 euros que va poder recuperar gràcies a ordenar al seu banc la retroacció de l’operació. Aragonés buscava, explica en el vídeo, entre altres comentaris i la inserció dels elements publicitaris que permet a aquests joves fer-se d’or, un pis de lloguer per a un cosí seu i un amic d’aquest que també viuen al Principat. Va caure en una pàgina que suposadament emulava ser la d’una conegudíssima plataforma virtual que oferia, suposadament, un pis remodelat, de primer nivell, amb tres habitacions, per una renda mensual de 600 euros.

‘Shooter’ explica que vistes com estan les coses a Andorra la Vella -i deixa clar que un pis senzill al centre pot costar fàcilment 1.000 euros de lloguer mensual-, els 600 euros li van semblar una ganga i va intentar entrar en contacte amb els suposats arrendadors. Per telèfon no ho va aconseguir. Sí per correu electrònic. Les primeres respostes li van semblar lògiques -el propietari volia garanties d’interès per part del llogater perquè havia de venir de Grècia per signar el contracte- i així va ser com va ingressar 1.200 euros al compte que li indicaven. Corresponien al mes corrent i a una fiança.

A partir de llavors, però, van començar els dubtes i ‘Shooter’ va recordar que havia vist a la premsa andorrana que les estafes amb els lloguers de pisos eren cada vegada més sofisticades. Va recuperar les informacions que recordava i va veure en un ‘tutorial’ de la policia andorrana com la darrera versió estafadora era, justament, la situació que havia experimentat ell. Assegura que com que tenia totes les dades, hauria pogut denunciar el cas sí no hagués pogut recuperar els diners. Però com que ho va poder fer, l’afer no va passar d’aquí. Això sí, avisa perquè ningú no torni a caure en l’estafa en què va estar apunt de caure ell. De fet, de caure hi va caure, Aragonés, però se’n va adonar amb prou temps com per poder recular.

Comentaris (4)

Trending