El pintor encampadà-granadí que canta al coronavirus

Javi Hernández reclama amb una cançó quedar-se a casa i rentar-se tot sovint les mansIntegrant de l’Esbart Sant Romà d’Encamp, opta per “la paciència i el bon humor” davant el Covid-19

Aquells que el coneixen, el coneixen molt. Però potser a partir d’ara Javi Hernández, encampadà originari de Granada, serà una mica més conegut. Segurament, sense pretendre-ho. Pintor de professió i integrant de l’Esbart Sant Romà d’Encamp, ha decidit escriure una cançó i rascar-la amb prou bones maneres a la guitarra en una gravació que amenaça d’esdevenir viral. De fet, ja corre força de mòbil en mòbil.

Obligat a enclaustrar-se a casa, com tants i tant d’altres, Hernández opta per “la paciència i el bon humor” i per cantar que cal quedar-se a casa i rentar-se tot sovint les mans. Explica irònicament en la seva cançó que l’estrès l’ha fet engreixar tres quilos -que de ben segur espera perdre tan aviat com pugui recuperar l’activitat laboral i la dansaire- i desbarra encara més ironia quan canta que “la histèria s’ha desbordat” i que creu que “la gent està ‘xalada’” i “el món s’ha tornat boig”.

Diu que, com tants d’altres, quan escolta la paraula coronavirus, allò que primer fa és tossir. Aposta perquè la gent escrigui cançons per combatre el confinament. O per fer “exercici a l’escala de l’edifici” on viu. O al garatge, on els nens han muntat una mena de parc improvisat. Tot plegat amb bon humor i amb un clam, reitera a mode de tornada, per rentar-se les mans tot sovint i quedar-se a casa mentre duri la situació de crisi.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending