El nen ‘abandonat’ de Pal

La família d’una ‘blogger’ i presentadora de televisió interposa una denúncia contra Vallnord per haver-se ‘oblidat’ per segon any consecutiu un fill seu menor després d’una classe d’esquíL’estació admet la negligència producte d’un malentès entre dos monitors, però evita entrar en mercadejos i havent-se portat el cas per la via penal manté que ja es defensarà on escaigui

Les xarxes socials fan més mal que cap altra cosa. Ho sap prou Vallnord, que abans que els seus responsables hagin estat citats per la policia arran d’una denúncia interposada per uns clients, que acusen l’estació d’un abandonament de menor, per haver deixat el seu fill més d’una hora sol, ja han vist com l’afer de l’oblit del menor, de set anys, ha corregut com la pólvora. Es tracta del cas del primogènit d’una ‘blogger’ i presentadora de televisió navarresa resident a Madrid que, per segon any consecutiu, ‘perd’ durant una estona l’hereu a Pal després de fer unes classes d’esquí.

La dona, Amaya Rey, ha exposat el seu cas en un seguit de piulades a Twitter, després de sentir-se maltractada pels màxims responsables de l’estació massanenca. La denunciant -ha portat la queixa a la pròpia estació, a l’Oficina de Turisme nacional i, finalment, a la policia- ha mostrat a través de les xarxes la seva decepció i indignació. I assegura que el seu fill, que va estar poc més d’una hora sol, mig perdut davant les instal·lacions de l’escola d’esquí de Pal, pateix una afectació greu. Un trauma. I que ara per ara no vol sentir parlar ni d’esquiar ni de fer classes d’esquí.

La situació es va donar divendres a primera hora de la tarda. La periodista té dos fills, de 7 i 4 anys. El gran el van apuntar a classes col·lectives de 12 del migdia a 3 de la tarda i el petit feia una classe privada de 2 a 4 de la tarda. Vist el bon rotllo que hi havia amb el monitor del petit, la família va convenir amb aquest que el gran s’afegiria a la segona hora de la classe del petit quan acabés la seva cita col·lectiva. El monitor del petit s’encarregava de recollir el fill gran de comú acord amb el responsable de la classe col·lectiva i tant contents.

El dimecres la cosa va funcionar. I dijous, com que el monitor del petit va arribar una mica tard al lloc convingut, seguint el protocol establert, segons que explica la denunciant en les piulades, el va deixar a les instal·lacions de l’escola d’esquí on va ser recollit. Divendres, la monitora de les classes col·lectives va canviar i la bona entesa dels dies previs ja no va ser tal. Fet i fet, hi va haver un malentès, “una negligència” que la pròpia estació reconeix, segons fonts de Vallnord, i el nen gran ja no va ser degudament localitzat pel monitor del petit, que va pensar que hauria estat recollit pels pares.

Com que no anava prou bé el wifi, la comunicació no va ser fluïda i el maldecap va venir quan els pares van acudir a recollir, teòricament, els seus dos fills a les 4 de la tarda, quan acabava la classe privada del petit que en la segona part esdevenia lliçó particular d’esquí per als dos deixebles de la periodista. El monitor es va presentar amb un sol fill, el petit, i a partir d’aquí el drama. El nen gran, el de 7 anys, apareixeria “tirat a la neu”, “acurrucat” en posició fetal. Sortosament, remarca la mare, no es va moure del lloc i no presentava cap símptoma d’hipotèrmia ni res similar.

Però, ai làs el mal tràngol que van passar els uns i els altres (la mare insisteix que el nen està perseguit per la mala sort: “l’any passat també es van oblidar d’ell”, però no hi va haver denúncia ni queixa, fet que ara lamenta). I, a més a més, la direcció de l’estació no va acabar rebent la família tot i les peticions i la demanda que van fer per poder parlar cara a cara i obertament amb el director d’EMAP, Josep Marticella. El màxim responsable executiu de l’estació massanenca, que tenia altres compromisos, va delegar en altres persones, “les que tocava a cada moment” segons les fonts, la solució de la qüestió. La família va enviar un llarg mail demanant explicacions. 

Els responsables d’atenció al client i altres representants de l’estació van oferir, dissabte, una compensació a mode de classe col·lectiva i més exclusiva. Però, ho indica la mare de la criatura a través del Twitter mateix, la família no en va tenir prou. Va reclamar per activa i per passiva parlar amb la direcció de l’estació sense que això fos possible. I la classe extra i de compensació no omplia. El trauma del menor era massa gran per poder-se tornar a calçar-se les botes.

Interposant les tres denúncies exposades -queixa a l’estació, queixa a l’Oficina de Turisme i denúncia policial-, la família va tornar cap a Madrid abans de fer pública la seva història. Una història que des de Vallnord “lamentem” i ja reconeixen “el malentès i la negligència”. Indiquen les fonts consultades que, sortosament, “el nen està perfecte” i no va sofrir cap dany. I que l’estació “sempre s’ha mostrat oberta al diàleg, com en altres casos”. Però, evidentment també, actuant com en altres ocasions, sense fer excepcions que puguin establir mals precedents.

Fet i fet, dins de la lògica raonable, l’estació hauria buscat la millor sortida per totes les parts, asseguren les fonts consultades. Però una vegada enrevessada la situació i ja en mans de la policia -i, posteriorment i molt probablement, en mans de l’autoritat judicial- ara el cas seguirà els conductes que hagi de seguir. “I ja s’afrontaran les conseqüències que s’hagin d’afrontar”, no fos cas que al final acabin fent més mal una dotzena de piulades que una hora d’oblit a la neu.

Comentaris (2)

Trending