El mapa electoral de Sant Julià de Lòria és un trencaclosques

La clau de volta és la fórmula per derrotar Unió Laurediana i no es descarta una llista blancaL'aparició de la plataforma Desperta Laurèdia trasbalsa l'escenari lauredià

Quan falten cinc mesos per a les eleccions comunals a Sant Julià de Lòria hi ha molt moviment. El deute de Naturlandia i el de la corporació no espanta els aspirants. Tot el contrari. Hi ha contactes i reunions. L'anunci de terceravia-Unió Laurediana de presentar-se a les comunals l'afegeix a un cartell que ja té Demòcrates, el Partit Socialdemòcrata (PS). Cal saber si la plataforma ciutadana Desperta Laurèdia es presentarà sola o en companyia, si prosperaran els contactes que estan duen a terme antics integrants de l'equip comunal de Montserrat Gil i Manel Torrentallé i, sobretot, que farà Laurèdia en Comú que mana ara al comú. El cònsol major, Josep Miquel Vila no ha dit si hi tornarà però li agradaria. Laurèdia en Comú agrupa membres de diverses formacions com els demòcrates, socialdemòcrates, progressistes i independents. Això no és un mapa electoral, és un autèntic trencaclosques.

Amb l'esperat anunci de terceravia-Unió Laurediana de presentar-se a les eleccions comunals sembla que hagi començat la cursa electoral. Però a Sant Julià de Lòria ja fa setmanes que hi ha molt moviment. Tothom sap que terceravia, que vol recuperar el comú, és la gran favorita encara que no tingui un cap de llista definit. Podria ser Josep Majoral encara que hagués de deixar el consell general. Noms a banda, el partit de Josep Pintat té un matalàs electoral de 1.200 vots i la resta de competidors saben que, per guanyar, han d'arribar a aquesta xifra.

Per això una opció són les aliances com la que va dur a terme fa quatre anys Laurèdia en Comú que afegida a la caòtica gestió del mandat Gil-Torrentallé (UL) els va donar la victòria. Laurèdia en Comú són demòcrates, socialdemòcrates, independents i progressistes. No està clar que es repeteixi la fórmula, com tampoc ho és que hi torni l'actual cònsol major Josep Miquel Vila. A ell li agradaria com també li feia gràcia en el primer mandat (1995-1999) però no es va poder presentar perquè els que tenien la capacitat de decisió van optar pel duet Pujal-Marfany. La reunió de poble per la tirolina del 2 de juliol serà un bon baròmetre per saber el suport que té.
 

Hi ha l'opció de fer una llista blanca per derrotar terceravia-Unió Laurediana

A l'espera del futur de Vila, la parròquia laurediana bull de reunions i de trobades. La majoria són per mirar de configurar una mena de llista blanca per derrotar terceravia-Unió Laurediana. El problema és que ara mateix les postures i les idees són molt diferents. L'aparició de la plataforma ciutadana Desperta Laurèdia ha estat determinant. Hi ha famílies influents i un bon grapat de vots. Aquest capital ha fet que algunes formacions com Demòcrates s'hi hagin acostat però, per al moment, sense èxit. Està clar que una alternativa amb cara i ulls  a terceravia ha d'incloure Desperta Laurèdia.


El PS està a l'expectativa mentre que Progressistes-SDP està en hores baixes i més pendent, ara mateix, del proper congrés del 15 de juny que de les comunals. Tampoc han passat desapercebuts els contactes que mantenen antics consellers de l'etapa Gil-Torrentallé per fer una llista encara que si no poden culminar, sempre tenen la possibilitat d'integrar-se en una altra llista. L'escenari és molt complicat i la situació de la parròquia, amb el deute de Naturlandia i el de la mateixa corporació, no espanta els possibles aspirants. Poc a poc les peces han d'anar encaixant però en aquests moments el mapa electoral de Sant Julià de Lòria és un autèntic trencaclosques. Especialment si Liberals aspira a traslladar el pacte de govern amb Demòcrates també a les eleccions comunals.
 

Comentaris

Trending