En efecte, a través d’una contractació polèmica -una ampliació més de contracte de les moltes que està fent el comú d’Andorra la Vella en el marc de les diferents obres que ha estat duent a terme a diferents punts de la parròquia-, la corporació de la capital va encarregar a l’adjudicatària de la remodelació de l’espai on hauria d’haver anat l’edifici ‘The Cloud’, és a dir, a l’empresa Copsa, l’esmentat jardí com a part de l’embelliment que a l’inici no va satisfer. No van satisfer les lletres blanques sobre una paret totalment negra i es va optar per la plantació vertical.
La constructora deuria subcontractar la feina a Green Factory, que és qui finalment va executar els treballs ben visibles a la confluència dels carrers de la Borda i Riberaygua amb l’avinguda Meritxell. I resulta que Green Factory és l’empresa de jardineria, per dir-ho de forma senzilla, que gestionen a tres bandes Eurico Barros, Leandro Foricher i David Cánovas. O en són els socis, vaja. Perquè de gestionar-la, sobre el paper, ho fan Barros, jove emprenedor andorrà, i l’argentí Foricher, que a banda de ser el màxim accionista de la societat és qui, teòricament, té el ‘know how’, els coneixements en jardineria.

“Emprendre és quelcom que sempre m’ha cridat l’atenció i a poc a poc anem fent coses”, diu Eurico Barros, que va ser el millor estudiant del sistema francès el curs 2014/2015. Ja llavors tenia clar que volia emprendre. Fins i tot forma part de la CEA com a jove emprenedor i el món de l’empresa -li deu venir de família; el seu pare té una constructora- és el que realment el motiva i el mou. Fins ha posat al costat del rei d’Espanya en un certamen de joves emprenedors. Va fer el batxillerat professional de gestió i administració al Lycée Comte de Foix i després ha cursat una formació universitària sobre empresarials. I ha començar a emprendre i a fer d'empresari. Green Factory està constituïda des del juliol del 2018 i ja va ser present en un estand de la darrera Fira d'Andorra la Vella.
Barros, del 1997, seria qui hauria enrolat el ‘youtuber’ David Cánovas en l’aventura jardinera. En la inversió. Perquè a Green Factory, ‘TheGrefg’, que és així com es coneix en el seu ‘mundillo’, hi participa a través de la seva societat andorrana Grefusious, que és amb la que factura tot allò relacionat amb la promoció de videojocs i la producció de creacions que mostra per Internet. Cánovas/‘TheGrefg’ és de la mateixa quinta que Barros -aquest té 300 de les 2.300 accions de Green Factory; Grefusious en té 750; i l’esmentat Leandro Foricher n’ostenta 1.250- i va penjar el seu primer vídeo amb 14 anys.
Ara, amb 22, té més de deu milions de seguidors, es dedica als ‘gameplays’ (com ara el conegut ‘Fortnite’, del qual n’és tot un especialista) i no està exempt de polèmica. Quina? Doncs deixar la seva Múrcia natal per pagar menys impostos a Andorra. Això sí, hi haurà contribuït (a raó de 69.000 euros que és el que el comú d’Andorra la Vella va assegurar haver pagat pel jardí vertical) a embellir el paisatge urbà de la capital del país. I ara que se sap que ‘TheGrefg’ hi té quelcom a veure… el jardí encara tindrà més glamur.
Comentaris (6)