El 'camell del Pas': assortidor de diversió global

El temporer empresonat dijous després que la policia li trobés un ‘magatzem’ d’haixix i marihuana al pis i al pàrquing feia de discjòquei de technohouse en diferents locals del poble encampadà‘Surfer’, empleat a pistes, dependent de botigues de material d’esquí… aquest barceloní de 34 anys era habitual dels hiverns andorrans i la seva ‘activitat alternativa’ era ‘vox populi’

Quan dimarts passat agents de policia especialitzats en la lluita contra el tràfic de droga van acudir a l’edifici Lake Placid del Pas de la Casa ja sabien a què hi anaven. Però poc s’imaginaven trobar l’arsenal d’estupefaents que hi van trobar. Als habituals de la nit del Pas de ben segur que tot plegat els va sorprendre una mica menys. El detingut i ara empresonat fa de discjòquei resident en, com a mínim, un parell de locals d’oci nocturn de la localitat encampadana, on era de domini públic l’activitat ‘alternativa’ a la qual es dedicava l’arrestat, un barceloní de 34 anys.

Amant de la muntanya a l’hivern, a l’estiu no se’n perdia una en zones de platja. D’aquí, per exemple, no és estrany el triangle BCN-AND-IBZ que ell mateix anuncia en algunes de les xarxes socials on suma milers de seguidors. A Instagram, prop de sis mil. ‘Surfer’, era una habitual dels hiverns andorrans, del Pas per ser més exactes, des de fa alguns anys. Ha treballat a pistes, ha estat dependent en botigues de lloguer de material d’esquí… i ‘punxa’ techno house. Sense anar més lluny per Cap d’Any, per exemple. O encara pocs dies abans de la seva detenció.

El pis i el box que tenia llogats al Lake Placid eren un veritable magatzem de droga. Neu, esquí, música, estupefaents… empàtic, fan del Barça i amant, per exemple, de la lluita, l’anterior temporada el van convidar a deixar l’habitatge on s’estava i a recollir i endur-se tot el material que guardava al traster. La policia sospita que des de fa algunes temporades seria un subministrador habitual de ‘festa’ al Pas. De fet, el carregament que se li va comissar dimarts de la setmana passada donava per fer una bona distribució. Sinó tenia reserves per fer passar als ‘clients’ tot l’hivern poc li’n deuria faltar.

I és que en la denominada ‘operació NOVA', els investigadors, entre el pis i el box, van localitzar 3.290 grams de marihuana, 3.042 grams d'haixix, 190 pastilles d'èxtasi amb un pes de 66 grams, 150 grams de metamfetamina, 1,75 grams de metamfetamina en cristall, 3,2 grams de cocaïna i 2,36 grams d’heroïna. Bona part de tot aquest material es va trobar en un fals sostre del box, a l’aparcament, on el jove hi havia muntat una mena de laboratori. Els agents van comissar-hi productes químics per condicionar la droga, bàscules i fins i tot una màquina per envasar al buit. I al pis, amagats, més de nou mil euros en efectiu.

Fonts veïnals del Pas de la Casa alerten d’una situació preocupant i més generalitzada del que es pensa a la localitat. Afirmen els consultats que hi ha molta preocupació per l’elevat consum que s’hi fa no ja d’alcohol sinó també de tot tipus de drogues. El detingut dimarts i empresonat dijous seria un dels exemples de ‘facilitador’ de productes. Però n’hi ha més. I molts d’altres box i trasters del Pas serveixen, potser no en les quantitats aquí descrites, per la mateixa finalitat que tenia la plaça d’aparcament del dj de l’‘operació NOVA’.

 

-

Relacionat

Empresonat un distribuidor d’haixix i marihuana que actuava sobretot al Pas de la Casa

Comentaris

Trending