El cafè de la discòrdia

Pastisseries que ofereixen servei de cafeteria clamen contra inspecció de comerç perquè els ‘colla’ perquè no serveixin begudes calentesEn canvi, almenys fins ara, hi ha hagut certa laxitud amb la forma de procedir dels punts de venda de brioixeria de grans centres comercials

Les pastisseries, més petites o més grans, que alhora tenen servei de cafeteria, les denominades granges de tota la vida, treuen foc pels queixals. Les darreres setmanes els inspectors de comerç han estat implacables amb els responsables d’algunes d’aquestes pastisseries quan han detectat que més enllà de vendre pastissos o brioixeria, també servien cafès als clients. Ja fos per prendre’ls al local mateix o per endur-se’l. En canvi, punts de brioixeria de grans centres comercials estarien fent el mateix procediment sense que ningú no els ho impedís. Almenys per ara.

Ja durant la setmana passada, responsables d’una coneguda pastisseria-cafeteria originària de Canillo i ara amb altres establiments al centre del país, van posar el crit al cel pel que consideraven un disbarat impedir el servei de cafeteria ja que aquest fet, estan oberta la pastisseria, no suposa un increment del risc de contagi, sempre i quan s’adoptessin les mesures de seguretat i protecció adients i l’operació es fes amb celeritat, que el cafè no fos una excusa per socialitzar.

Certament, però, com activitat econòmica, en els decrets aprovats només hi havia activa la de pastisseria però no, per exemple, la de cafeteria, el que va valdre que els inspectors comercials activessin alguns expedients administratius amb vocació sancionadora. Fins i tot, en algun cas, quan els cafès s’havien preparat perquè se’ls poguessin endur professionals de naturalesa sanitària que estaven treballant.

La indignació de les pastisseries, almenys d’algunes que van rebre les advertències dels inspectors de comerç, s’ha incrementat en comprovar com els punts de brioixeria d’alguns centres comercials estarien servint cafès per emportar sense cap mena de problema i, segons alguns dels empleats, amb el permís tàcit de l’administració. El malestar ha portat que aquest mateix migdia s’alertés la policia perquè aixequés acta d’una d’aquestes situacions que es consideren anòmales o, almenys, discriminatòries respecte d’altres negocis que sí que han rebut, com a mínim, un toc d’atenció.

Comentaris (8)

Trending