'El Andorrano' ataca de nou

L'exdirector de 'El Caso' presenta 'Y la luz llegó a Andorra', la continuació de la novel•la L'obra ha esdevingut tot un fenomen literari i s'ha convertit en el llibre més venut al Principat

Comentaris

La novel·la que va generar polèmica a Andorra torna a amenaçar amb la segona part de 'El Andorrano'. El periodista i escriptor, que va dirigir 'El Caso', presenta 'Y la luz llegó a Andorra'. En aquesta obra, que ja està a la venda, es descriuen els suborns que es pagaven al bisbe i a les autoritats andorranes per posar en marxa l'any 1930 la FHASA (Forces Hidroelèctriques d'Andorra, SA) i també per la construcció de carreteres del país. També es posa de manifest l'abús sexual que rep un nen per part del bisbe.

La segona part de la trilogia, narra la vida d'Andrés Pérez, un picapedrer d'Almeria que va arribar al Principat per treballar en la construcció hidroelèctrica convertint-se en un capatàs sanguinari i tractant com a esclaus als gairebé dos mil treballadors que tenia, i fent desaparèixer als que encapçalaven la revolta. Durant les guerres va saber unir-se als passadors, traint a uns banquers jueus que fugien dels nazis i va aconseguir que se'l respectés com a un home de negocis andorrà.

Un altre dels protagonistes de la nova novel·la és el llavors bisbe i copríncep d'Andorra, qui es veu amenaçat i fuig després d'un abús sexual a un nen cantor del cor de la catedral de la Seu d'Urgell, que va resultar ser el nebot d'un líder de la CNT. Després d'escapar a Andorra, marxa a Tolosa i després a Itàlia, on és detingut pel servei secret vaticà per haver realitzat un desfalc a les finances de l'església.

'El Andorrano'

L'escriptor va novel·la, a la primera part, la mort de jueus a mans de pastors andorrans durant la Segona Guerra Mundial. El llibre, s'iniciava explicant que "todas las grandes fortunas suelen tener un origen delictivo, cuando no criminal", d'aquesta forma en ell narrava com van néixer algunes de les grans fortunes del Principat.

La novel·la ha tingut una gran expectació entre els andorrans. Tant és així que 'El Andorrano' ha liderat les llistes de venda de plataformes digitals com Amazon a Andorra, i fins i tot, a Espanya. Joaquín Abad amb aquesta novel·la ha aconseguit esgotar les sis edicions publicades. Les llibreries del Principat diuen que és l'obra més venuda que recorden.

Etiquetes

Comentaris

Trending