Dues versions per a la mateixa situació

La Junta de Personal de Funcionaris Espanyols consideren que la informació publicada el passat dimarts en aquest digital respecte a la situació que hi ha al Col·legi Espanyol María Moliner de la Margineda per culpa de la covid-19 “està molt lluny de reflectir la realitat”

La Junta de Personal de Funcionaris Espanyols en Andorra ha emès un comunicat per expressar el seu malestar amb les informacions que es van publicar en aquest digital el passat dimarts sobre la situació que hi ha al Col·legi Espanyol María Moliner. Segons han informat, consideren que les explicacions estan “molt lluny de reflectir la realitat que vivim al centre educatiu” i que “des de l’inici de la pandèmia tot el personal del col·legi ha fet “el possible per assegurar el curs escolar”.  

La intenció de l’Altaveu en cap cas ha estat perjudicar el centre educatiu ni fomentar cap mena d’estereotips que es puguin relacionar amb el col·legi, sinó informar de les dificultats que s’estan donant arreu del país per culpa de la pandèmia. Ara bé, les explicacions que s’han donat per part de la junta, les quals quedaran reflectides a continuació, no concorden amb els testimonis entrevistats. De fet, més enllà del comunicat que han redactat, no s’ha proporcionat més informació en ser demanada.  

L'institut Maria Moliner, a la Margineda.

Relacionat

Les baixes per Covid provoquen manca de professors al María Moliner de la Margineda

El Col·legi María Moliner assegura les classes virtuals als alumnes dels professors que es troben en situació de baixa laboral i segueix els protocols establerts per frenar la propagació del virus. Si bé actualment el centre té alguna aula confinada i tres professors de baixa a causa del coronavirus, a banda de dos membres de l’equip docent per altres motius, això no ha impedit, de cap manera, el bon funcionament de l’horari escolar i el seguiment de les classes perquè s’han activat protocols de guàrdia i la docència virtual en cas que els professors no puguin assistir presencialment a les aules”, han argumentat els treballadors. 

Unes afirmacions que es contradiuen amb la informació proporcionada per part dels diferents alumnes consultats. Segons els estudiants, i cal remarcar que això tampoc és una màxima, com a mínim en tres ocasions no hi ha hagut cap professor de guàrdia que evités que el grup marxés al pati de l’escola en horari lectiu. D’altra banda, també hi ha alumnes de batxillerat que estan preocupats per la selectivitat tenint en compte que s’han perdut hores lectives d'algunes assignatures, per exemple.  

El comunicat afirma que “els docents que no poden assistir presencialment a les aules imparteixen les assignatures telemàticament”, però no s’ha aclarit si són els mateixos treballadors que estan de baixa els que duen a terme aquesta tasca. De fet, si els alumnes que no estan aïllats continuen anant al centre escolar, només caldria un substitut presencial. 

En relació a les classes en línia, el comunicat afirma que “els docents que no poden assistir presencialment a les aules imparteixen les assignatures telemàticament”, però no s’ha aclarit si són els mateixos treballadors que estan de baixa els que duen a terme aquesta tasca. De fet, si els alumnes que no estan aïllats continuen anant al centre escolar, només caldria un substitut presencial. El que si asseguren les fonts consultades, és que molt pocs docents connecten telemàticament amb els alumnes aïllats individualment i que la majoria es limiten a donar les explicacions presencials. Un altre tema són les classes en línia que s’estan impartint a les aules que resten totalment aïllades. Aquestes, lògicament, si s’estan fent. En tot cas, la intenció de l’Altaveu era expressar que hi ha estudiants que, preocupats per l’augment de positius al María Moliner -sobretot aquells que conviuen amb persones de risc-, demanden dur a terme les assignatures des de casa.  

Respecte a les normes de distanciament al pati, cal precisar que, en un principi, es va informar els alumnes que hi hauria diferents “sectors” per tal que els grups de convivència no es relacionessin. Ara per ara, aquesta mesura no s’està duent a terme. A més a més, tots els entrevistats concorden amb el fet que, a l’hora de jugar al futbol, l’ús de la mascareta, en moltes ocasions, no és l’adequat. Malgrat això, aquestes afirmacions no signifiquen que el col·legi no estigui complint amb la majoria de les mesures sanitàries de manera correcta, sinó que hi ha petits problemes que s’han de solucionar.  

La junta defensa que els protocols sanitaris han sigut i són clau per evitar que les aules siguin un espai de transmissió del virus o que tot el personal del col·legi ha seguit les directrius dictades pel ministeri de Salut.

Els protocols sanitaris han sigut i són clau per evitar que les aules siguin un espai de transmissió del virus. Tot el personal del col·legi ha seguit les directrius dictades pel ministeri de Salut i han aplicat les normes validades pel mateix organisme amb l’objectiu de garantir el bon funcionament del centre i el desenvolupament de l’activitat docent”, ha manifestat la junta al comunicat. 

Finalment, han subratllat que “volem transmetre un missatge de suport a tot l’alumnat, l’equip docent, administratiu i la resta del personal laboral dels centres educatius pel seu esforç per adaptar-se a la situació i evitar que s’alteri el desenvolupament del curs escolar. Estem convençuts que continuarà sent així fins que la situació torni a la normalitat”. 

Comentaris

Trending