Dos (metges) es barallaven i el tercer (la pacient) va rebre

Una resident passiva es queda sense una cirurgia respiratòria que tenia programada des de feia temps perquè la direcció de l’hospital anul·la la intervenció un parell de dies abans arran de divergències que hi ha entre anestesiòlegs

Una resident passiva de 47 anys que tenia programada una cirurgia respiratòria per a divendres de la setmana passada treu focs pels queixals perquè suposades diferències entre professionals de l’anestesiologia i la implicació salomònica pel mig de la direcció de l’hospital van portar a suspendre la intervenció tot just unes 48 hores abans de l’operació. Malgrat que ara el SAAS li ha fet saber a través de l’otorinolaringòleg que la porta que no hi haurà cap problema més, la dona no les té totes i probablement decidirà resoldre’s el problema sanitari en un altre lloc.

La dona té una assegurança privada, no passa per la CASS. I pateix una malaltia del sinus i una desviació nasal que li comporten problemes respiratoris. Per un tema mèdic, no pas estètic, s’havia de sotmetre a la intervenció. El SAAS li va fer un pressupost de 7.000 euros -es tracta d’una cirurgia ambulatòria- que tot i que la pacient ho va trobar un pèl exagerat, el va acceptar igual com ho va fer l’asseguradora. Dies abans hi va haver la visita de rigor amb l’anestesista, que li va confirmar que el preu que li havien facturat pels serveis d’anestesiologia era superior als seus honoraris. Tot plegat no va donar per més.

L’otorinolaringòleg que havia de fer la intervenció, quan opera per pacients assegurats però no per la CASS treballa amb un anestesista amb acreditació per treballar a l’hospital però liberal. I suposadament, aquest professional de l’anestesiologia no seu en el costat bo del SAAS. En fi, que l’operació que s’havia de fer divendres a la tarda es va acabar desprogramant. Sense cap justificació. I per instruccions donades gairebé per tercers. Sense anar massa de cara, vaja.

L’entorn de la pacient afectada lamenta que una pugna entre metges, o entre metges i la direcció del SAAS, que desavinences en tot cas entre professionals, hagin deixat l’usuària sense una operació que necessitava. “Si hi havia algun problema amb l’anestesista extern al SAAS, es podia haver posat un anestesiòleg assalariat, que tantes altres vegades passa, i la qüestió en vista a la pacient quedava resolt. Però no, van preferir deixar la pacient sense una intervenció que necessitava”. En fi, que dos (o tres) es barallaven i al final va rebre un tercer, una tercera (o una quarta, potser).

Comentaris (14)

Trending