Dormir dins la ‘pròpia obra’?

Empreses andorranes del sector de la construcció veuen amb estupefacció com operaris que treballen en la reforma de l’antic hotel Canut fan vida dins mateix de l’establiment

Comentaris

Empreses andorranes del sector de la construcció no se saben avenir d’una de les modalitats usades, en aquest cas, per la constructora estrangera que està remodelant l’antic hotel Canut, per resoldre el problema de l’allotjament. Els obrers fan estada dins mateix de l’establiment, que està manifestament desmuntat. Ho haurien explicat els propis operaris en coincidir amb altres companys de professió en moments d’esbarjo o relax.

Hores d’ara ja és clar que l’hotel propietat d’un fons d’inversió lligat al futbolista ara del Paris Saint-Germain Leo Messi amb la contribució del grup Majestic (que per això l’establiment es passaria a denominar MiM Andorra) no podrà complir els terminis inicialment fixats quan van iniciar-se els treballs de remodelació. L’objectiu era que el nou hotel, amb espais més petits però suposadament més luxosos, entrés en funcionament amb l’arribada de la temporada hivernal. I això aparentment sembla un repte majúscul d’aconseguir.

Ara, la idea és que tot estigui llest durant el primer trimestre de l'any vinent, incloses les obres d'adaptació que s'han de fer per tal que, el reconegut xef Nandu Jubany pugui tenir a punt les seves instal·lacions dins de l'antic Canut.

WhatsApp Image 2022 11 13 at 18.00.16 (1)
Estat d'un dels laterals de l'històric hotel Canut, a l'avinguda Carlemany.

En tot cas, els operaris de la constructora catalana DHL (Diagonal House Constructora), que ja ha treballat en altres projectes de remodelació amb implicació amb els mateixos promotors que estan impulsant la proposta MiM Andorra al Canut, vindrien majoritàriament de fora del país i els dies que hi fan estada s’allotjarien en un dels espais del propi establiment, on hi dormen i molt sovint hi cuine i, per tant, hi fan molts dels àpats.

La situació està generant estupefacció en altres empreses i no acaben d’entendre com l’administració, a partir dels diferents departament que hi puguin estar implicats, no adopta alguna mesura. Fins ara sí que havia transcendit la utilització de pisos pastera, per exemple, a Encamp o a la Seu. Però que fos el mateix immoble on s’està treballant -que en el cas del Canut ja estava construït i tenia tots els serveis, però alhora que se n’ha desmuntat una bona part- que servís de lloc per a l’allotjament no s’hauria detectat.

Comentaris (29)

Trending