Diada amb restricció sonora

Després de dos anys de pandèmia s’han recuperat la celebració tradicional on no ha faltat el repartiment de coca, xocolata i moscatell, així com la ballada de sardanes

Un problema tècnic amb el so ha fet que la gent que no ha pogut accedir al santuari de Meritxell no pogués seguir l’homilia del copríncep episcopal per la Diada de Meritxell i és que han estat nombroses les persones que han volgut recuperar la tradició després de dos anys de pandèmia.

Des de ben aviat del matí, els pelegrins han omplert la calçada de les carreteres en direcció a Meritxell per arribar al santuari i celebrar la patrona del país. La gent tenia ganes de recuperar la tradició i això també s’ha deixat notar en les accions que s’han dut a terme entorn de la diada.

El primer repartiment de coca, en aquesta ocasió amb xocolata, ha estat tot un èxit amb cues de persones que no volien perdre l'oportunitat d'esmorzar al santuari, sigues després de la primera missa o abans de la missa solemne amb les autoritats, i és que la caminada propiciava fer aquest mos. Per la missa solemne, l'espai s'ha quedat petit i, com ja era habitual abans de la Covid-19, força persones no han pogut accedir-hi a l'interior i s'han quedat fora per seguir l'homilia. L'haurien pogut seguir, però un error tècnic amb el so i els altaveus han privat que des de l'exterior se sentís tot el que succeïa a l'interior. Tot i això, aquest petit incident no ha minvat les ganes de tradició i festa.

Una vegada ha finalitzat la missa, s'han tornat a generar cues en el nou repartiment de coca, aquest cop, però, acompanyat de moscatell. Les sardanes no s'han quedat enrere, on un ampli grup de persones han estat una hora ballant.

No només al santuari s’ha notat les ganes de recuperar la tradició, sinó també a peu de la carretera general que s’ha tornat a habilitar com a zona d’aparcament per tots aquells que volien accedir a Meritxell.

Etiquetes

Comentaris

Trending