Una descàrrega de matinada sense gens de gràcia

Veïns d’un edifici de Sant Julià mobilitzen la policia davant el fet que uns desconeguts -que a més s’han deixat o han perdut un mòbil atrotinat- han buidat totalment l’extintor comunitari fent malbé o embrutant diverses estances de l’immoble

La policia intenta identificar les persones -probablement un grup de joves adolescents- que aquesta matinada han descarregat per complert un extintor d’una comunitat de veïns d’un edifici de Sant Julià de Lòria. Més que el dany causat, han assegurat alguns dels testimonis del fet -que no pas de l’actuació en el moment que es perpetrava-, és “la impunitat amb què qualsevol pot actuar fins i tot en el marc d’una propietat privada aliena”. Bona part de les dependències comunitàries han quedat empolsinades.

Els fets haurien passat al tomb de la 1 de la matinada. La fresa, el soroll, ha fet despertar alguns dels veïns de l’edifici Granja Nevada, a l’avinguda Rocafort, i especialment els responsables del manteniment i el control de l’immoble, que viuen allà mateix. De seguida han vist la bretolada i han alertat la policia. Una patrulla s’ha presentat fins al lloc dels fets però poc hi ha pogut fer en aquell moment.

Sí que han pres nota de l’exposat pels testimonis del fet i han ‘aixecat acta’ del que han pogut observar. A més, suposadament, algun dels brètols ha perdut o s’ha deixat un mòbil bastant atrotinat que els agents han precintat per si porta alguna pista. També s’ha pogut localitzar l’extintor totalment buit que s’ha llançat al riu, a tocar de l’edifici afectat per la bretolada exposada. Durant el dia d’avui, la propietària de l’immoble formalitzarà la denúncia pels danys causats i aportarà les imatges de l’única càmera que hi ha a l’edifici.

Fonts coneixedores del cas han explicat que difícilment es podrà veure res i que, del cert, no se sap qui hauria estat el causant de l’acte vandàlic, encara que es pressuposa que és un grup de joves. “Realment no sé quina gràcia hi veuen, què els porta i què els aporta fer això? La feinada que dóna posar un altre cop l’immoble en ordre a banda que hem perdut un extintor, amb la qual cosa ara l’edifici no compleix la normativa i, a més, no tindria l’eina primera en cas d’un incendi”, han indicat alguns dels testimonis.

Comentaris

Trending