Culpable d’abús sexual o víctima d’amenaces?

El Tribunal de Corts jutja un individu acusat d’abusar sexualment d'una dona i, per la seva part, ell assegura que és innocent i que la denunciant li va proferir amenaces i el va estafar

Hi ha dues versions molt diferenciades. L’acusat manté que les relacions sexuals van ser consentides i “boniques”. A més, afirma que la dona li va demanar diners en diverses ocasions i que li va proferir amenaces abans de denunciar-li per violació. Per la seva part, la presumpta víctima afirma que l’home va abusar sexualment d’ella, encara que no s’ha pogut conèixer la seva versió en detall perquè s’ha realitzat a porta tancada. Després de les dues declaracions, la vista s’ha ajornat fins demà i l’acusació té previst demanar tres anys i mig de presó.

Anem amb els fets -per ordre cronològic- des de la perspectiva del processat. La dona en qüestió tenia parella sentimental i treballava a la pastisseria dels seus pares. El juny del 2012 comença a tindre “un tracte més proper” amb ella i, al llarg del juliol, mantenen quatre relacions sexuals: dos al seu domicili i dos a la pastisseria, una de les quals amb el negoci obert i amb pausa inclosa per atendre clients. L’home també ha declarat que, després d’aquestes trobades, la dona li hauria confessat que un familiar seu la va violar quan era petita. En aquest sentit, l’acusació, és a dir, l’advocada de la denunciant ha confirmat els fets.

L’individu assegura que, una vegada va interposar la denúncia per amenaces, es va adonar que la dona havia fet el mateix acusant-lo d’haver-la violat.

La situació canvia a l’agost. El processat ha relatat que va rebre una trucada per mantenir una trobada amb la dona i la seva parella, argumentant que estaven en crisi i que volien acabar amb la relació. No obstant això, arran la conversa entre els tres, els dos nuvis marxen de vacances amb la intenció de continuar junts i l’acusat entén que la seva aventura s’ha acabat. Pocs dies després, l’home assegura que va rebre missatges de la denunciant demanant-li diners perquè la seva parella l’havia deixat tirada i que, davant aquesta situació, li dóna 500 euros.

També segons la versió del processat, no torna a tindre cap senyal de vida de la seva “amiga” fins que el 16 d’agost li diuen que s’ha intentat suïcidar. A partir d’aquesta data, afirma que els missatges i les trucades per part de la parella es van intensificar i que li va proferir diverses amenaces. En aquest context, el detonant hauria arribat dies després: “va vindre a la meva feina, em va dir que l’havia contagiat alguna cosa i em va demanar 380 euros més. Els diners no m’importen, però no podia permetre les amenaces, ni a mi ni a la meva filla, que també va rebre missatges de text. Una vegada vaig denunciar-la, em vaig adonar que ella va fer el mateix acusant-me d’haver-la violat”.

Després de la declaració a porta tancada de la denunciant, la qual s’ha allargat més d’una hora, el judici es reprendrà demà i l’acusació té previst demanar tres anys i mig de presó.

A la causa es van aportar alguns dels missatges on queden demostrades algunes de les explicacions, com ara que li va deixar diners i que, en les conversacions mantingudes, l’home va tindre un bon tracte amb ella en tot moment. A més, les trucades coincideixen amb les dates en les quals ell assegura que va mantenir relacions sexuals amb ella.

És per això -entre altres coses- que l’acusació l’ha preguntat a l’acusat perquè creu que s’ha arribat a aquesta situació, però el president del tribunal ha intervingut per subratllar que “en tot cas, això li hauria de preguntar a la seva clienta”. En la mateixa línia, quan la defensa ha insistit en el fet que es van donar amenaces, l’advocada de la denunciant ha protestat perquè “aquestes van ser arxivades” i, de nou, el president l’ha contestat: “aquest tribunal considera que el context dels fets és molt rellevant i, per tant, la defensa podrà dur a terme totes les preguntes que consideri en aquest sentit”.

Finalment, després de la declaració a porta tancada de la denunciant, la qual s’ha allargat més d’una hora, el judici es reprendrà demà a les 12:00 hores. L’acusació té previst demanar tres anys i mig de presó -amb una part de la condemna ferma- i la defensa sol·licitarà l’absolució.

Comentaris

Trending