Crispetes alarmistes

Una cocció de rosetes que van acabar cremades al microones va fer saltar l’alarma antiincendis del centre sociocultural de Fiter i Rossell La centraleta que ara s’ha canviat era nova i el problema que hi va haver és que es van tallar els cables perquè no se sabia aturar-la 

Unes crispetes van ser la causa, el rerefons, que la central antiincendis que aquesta setmana es procedia a canviar al centre sociocultural de Fiter i Rossell quedés inhabilitada. Era al juliol i l’equipament era ben nou i no tenia cap dèficit de manteniment. Però els operaris que se n’havien de fer càrrec -no del manteniment, sinó de la gestió de qualsevol incidència- no van saber aturar degudament l’alarma i van tirar pel dret: tall de cables.

Fonts properes a l’empresa de seguretat que al seu dia va instal·lar la central antiincendis han assegurat que la maquinària no patia cap problema. Temps després de fer-se la instal·lació a l’immoble on hi ha des del centre de salut fins a l’espai per a joves en inclusió, entre altres serveis, el comú d’Escaldes, ben lícitament, va treure a concurs el control dels sistemes de seguretat que tenen a veure amb la corporació. I una empresa diferent a la que havia instal·lat l’aparell va aconseguir l’adjudicació del control de la seguretat (que no pas del manteniment).

El problema vindria el juliol. Segons les mateixes fonts, un usuari del centre va acudir a un microones en una de les estances de l’immoble amb l’objectiu de coure unes rosetes. Es va posar més estona de la que tocava les crispetes a alta temperatura i finalment es van cremar, deixant anar una fumera que va fer saltar l’alarma. Com que els operaris de la nova empresa no van saber desconnectar l’alarma, van tirar pel dret tal i com ja havia avançat l’Altaveu: van tallar els cables. L’avís acústic va deixar de sonar i mai més ningú es va recordar d’aquells cables inutilitzats.

Pel mig, recorden les fonts, ja hi havia hagut canvis al departament de manteniment del comú d’Escaldes, on s’havia degradat el seu responsable alhora que se situava un nou cap de l’àrea de serveis que englobava també el manteniment. Els darrers dies el comú ha anunciat la instal·lació, des d’aquesta setmana, d’una nova centraleta. Els experts que van instal·lar l’anterior, segons les fonts consultades, consideren que no era pas necessari. Que n’hi hauria prou en refer la connexió del cablejat o a tot estirar netejar el detector i posar-lo novament en servei. A males, a molt males, si s’hagués espatllat el detector n’hi hauria prou en canviar la peça en qüestió. 

Sia com vulgui, el maldecap que van causar les crispetes. Alarmistes és poc. I durant mesos la centraleta que no hauria advertit de cap incendi si hi hagués estat. Encara bo.

Comentaris (3)

Trending