Condons de mentida

El ministeri de Salut alerta sobre la falsificació d’una partida de preservatius ‘Durex Natural Comfort’ i demana que si se’n té no s’utilitzin

Si vostè usa condons, pari compte. Si que utilitza habitualment són de la casa Durex, vigili més encara. I si els profilàctics que gasta són ‘Durex Natural Comfort 12 preservatius’ asseguri’s que en el producte no hi figuri la numeració 1000221414 com a lot i la data de caducitat la següent: 2024-05. Si ha arribat fins aquí i tot li coincideix, no usi els condons: són falsos.

El ministeri de Salut ha advertit a través d’una nota de la falsificació detectada per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). I com que la relació amb distribuïdors espanyols per part d’establiments andorrans és molt alta, cal estar amatent. Com a mínim a Espanya ja s’ha detectat en un cas.

L'empresa Reckitt Benckiser Healhtcare distribuïdor dels productes Durex a Espanya ha confirmat la fabricació del lot 1000221414, figurant com a data de caducitat 2022-02. No obstant, en el producte falsificat figura com a data de caducitat 2024-05. Per tant els productes en què figuri lot 1000221414 i caducitat 2024-05, tal i com ja s’ha explicat, són falsos.

condons 1
Imatge de l'envàs, l'original i el falsificat.

Reckitt Benckiser Healhtcare ha identificat algunes diferències clau més enllà de la data de caducitat entre el producte original i el falsificat. Diferències que apareixen tant en l'etiquetat de la caixa com en l'envàs individual del producte. El color de l’envàs falsificat presenta una altra tonalitat de blau respecte de l’original i, a més a més, conté errors tipogràfics. A part d’això, en l’embolcall pròpiament dit del preservatiu original hi figura un segell que en el falsificat no surt.

Per tot plegat, el ministeri de Salut recomana que si sou venedors o distribuïdors d’aquesta mena de productes i disposeu al vostre establiment del lot afectat, retireu els productes de la venda i contacteu amb el distribuïdor que us l’hagi subministrat. Si disposeu de preservatius Durex d'altres models i lots que presenten característiques que us facin sospitar d'una falsificació, contacteu amb el distribuïdor del fabricant Reckitt Benckiser Healthcare. I, finalment, el que sou és usuari de l’esmentat producte i teniu preservatius com els descrits com a falsificats, no els utilitzeu.

condons 2
La data de caducitat és un element cabdal.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending