Una condecoració amb repiulada d’anada i tornada

Itàlia atorga una ordre al mèrit al director de la policia andorrana i a l’inspector cap de la unitat de delictes econòmics

Itàlia ha condecorat el director de la policia, Jordi Moreno, i l’inspector cap de la unitat de delictes econòmics del cos, Jaume Antich. La condecoració, una ordre al mèrit de la República italiana, l’ha feta pública l’ambaixada del país transalpí a través d’una piulada al seu compte de Twitter. Curiosament, a Andorra va transcendir perquè la policia andorrana ha repiulat la informació. De fet, no ho ha fet un cop. Ho va fer en dues ocasions.

I és que resulta que en un primer moment, la repiulada anava acompanyada d’algun missatge efusiu amb emoticones incloses. Davant la controvèrsia que generen aquesta mena de condecoracions al cos -Moreno és un recaptador de medalles des de fa anys-, es va suprimir la repiulada efusiva i se’n va fer una altra de més discreta. Més assenyada. Remetre la informació i para de comptar.

Moreno i Antich, juntament amb un comandament policial espanyol, van rebre la condecoració aquest dimarts a la seu de l’ambaixada d’Itàlia a Espanya i Andorra. Va ser l’ambaixador Riccardo Guariglia l’encarregat de lliurar la distinció als dos policies andorrans. Des del 2016 que Andorra i Itàlia han fet més estrets els contactes en matèria penal.

De fet, la condecoració a Moreno i Antich rau en les indagacions fetes en relació al suposat blanqueig de diners que hauria fet la família que controlava el gas natural a Palerm. Se’ls vinculava a la màfia siciliana. Les indagacions entre Itàlia, Espanya i Andorra van portar a bloquejar 1,5 milions d’euros dipositats per integrants de la família Brancato al Crèdit Andorrà. També es van comissar altres pertinences dels mateixos implicats al Principat.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending