La combinació perfecta de música i flors

El divendres tindrà lloc, a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria, un concert inèdit del quintet format per professors de l’Institut de música d’Andorra la Vella exclusivament per a Andoflora

“El repertori que tenim preparat és la representació perfecta de la primavera”, explica Ignacio Ribas, coordinador del concert i organista del quintet. Ell, a més, estarà a càrrec de l’orgue, i l’acompanyaran David Sanz, amb la guitarra; Jordi Gendra, amb la flauta travessera; Unai Gutiérrez, amb el clarinet i Massimo Mameli, amb el violoncel. En algunes obres, alguns instruments destacaran més que altres, que seran l’acompanyament, “cadascú de nosaltres serà com una flor independent, i junts farem un ramillet”.

Aquest quintet ha estat creat quasi en exclusiva per a Andoflora. Però no és l’única novetat que hi presentaran. Ribas estrenarà la seva obra ‘Càntic a la primavera’, que va totalment en línia amb la temàtica de la fira i del concert. D’aquesta manera, la representació variarà entre diferents estils, començant pel barroc i acabant amb la música més contemporània, tot creant un barreig de diferents tipus de sons.

El que ha unit a aquests professors de l’Institut de música ha sigut “les ganes de fer i compartint música junts, que sempre és més divertit”. Com que són cinc, no han tingut cap problema per a assajar junts, tot i les mesures sanitàries. L’experiència ha sigut tan bona que asseguren que continuaran actuant junts, que el quintet s’ha creat per a quedar-se.

De cara al concert, les expectatives no són elevades, “que la gent gaudeixi d’una bona estona”. De fet, sembla que moltes persones s’han animat a conèixer aquest nou grup andorrà, ja que les entrades estan pràcticament exhaurides. “Tot i que la capacitat no serà tan elevada com en un concert normal, sembla que tindrem ple i no podem estar més contents. Però ja tenim ganes de poder gaudir de la música tal com estem acostumats”, indica Riba.

Etiquetes

Comentaris

Trending