Els colors del romànic plasmats a la fusta

L’artista Rosa Obiols exposa al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany el seu conjunt de reproduccions de pintures medievals, realitzades amb la tècnica del tremp d’ou

Malgrat la seva senzillesa i claredat, el romànic tenia -i té- molt de color. El Centre d’Art d’Escaldes Engordany (CAEE) acull una mostra d’interpretacions de la pintura medieval de la mà de l’artista Rosa Obiols. Amb la tècnica mil·lenària del tremp d’ou, el recorregut reflecteix la intensitat, el color i la llum de les peces quan van ser creades, com ara les pintures murals, els frontals d’altar o els còdexs medievals. L’exposició es podrà visitar des d’avui i fins al 31 d’octubre.

Les 35 peces que componen la presentació se n’han anat confeccionat al llarg de deu anys. La tècnica artesanal emprada, la pintura al tremp d’ou és la primera que es va utilitzar per representar sobre taula. Consisteix a aplicar el color, preparat a base de pigments naturals barrejats amb aigua, ou i vinagre, sobre una taula preparada amb capes molt fines de cola de conill i creta.

Així doncs, les interpretacions permeten visualitzar com eren les obres abans que temps fes acte de presència. La Rosa Obiols ha declarat que, inicialment, treballava com a dissenyadora d’interiors i després va passar al món gràfic. Va ser l’any 2009 quan, davant la crisi econòmica i la manca d’una feina, va començar a dedicar-li més temps a la pintura. “El tremp d’ou és una tècnica maca i senzilla, poc practicada, i molt difícil d’aprendre”, ha afegit.

A banda de l’exposició, dimarts vinent es durà a terme un “taller de bestiari sobre paper”, de dos quarts de set a dos quarts de nou, en el qual Obiols ensenyarà com es realitza la barreja de pintura i després acompanyarà als assistents per dibuixar sobre paper d’acuarel·la. A més a més, el comú d’Escaldes Engordany ha dissenyat uns ‘tatuatges romànics’ per la canalla, amb l’objectiu d’implicar-los al projecte i que coneguin l’estil de l’època.

Etiquetes

Comentaris

Trending